Σκοπιανό

Άρχισαν τα όργανα: Η ΕΡΤ «βάφτισε» τη Μακεδονία... «Νότια Μακεδονία» - Τέρμα τα ψέματα, στόχος ο «ακρωτηριασμός» της χώρας


Ο επίλογος απόφασης που δημιουργεί τετελεσμένα, γράφτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019 όπου 153 βουλευτές, οι 145 διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και 8 ακόμη βουλευτές που στο όνομα της εξουσίας πούλησαν την ιστορία, τις παραδόσεις, την τιμή των ελλήνων.

Οι 153 βουλευτές που είπαν ναι από άγνοια, από εξουσιομανία, από ιδιοτελή κίνητρα και κάποιοι λόγω διεθνιστικών αντιλήψεων αποφάσισαν να πουν ΝΑΙ σε μια μιαρή συμφωνία.

Ξαφνικά σλάβοι και αλβανοί καθώς αυτή είναι η βασική πληθυσμιακή σύνθεση της FYROM αυτοανακηρύσσονται «Μακεδόνες» μιλούν την «Μακεδονική γλώσσα».

Τι ντροπή!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Άρχισαν τα όργανα πλέον και αυτό που φοβόμαστα, γίνεται πραγματικότητα. Η φράση που ακούστηκε ακόμα και ως αστεϊσμός από τον ρεπόρτερ του δελτίου ειδήσεων προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, αφού βάφτισε την Μακεδονία, Νότια Μακεδονία.

Όλα έγιναν στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ3 στις 23/01/2019. Η παρουσιάστρια του δελτίου έκανε σύνδεση με τα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ. «Να συνδεθούμε με το Τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες από το Κιλκίς. Βρίσκεται στο σημείο ο συνάδελφος ο Αντώνης Καρανδεινός και μας δίνει το ρεπορτάζ», είπε η παρουσιάστρια.

Για να πάρει την απάντηση από τον ρεπόρτερ: «Ή αλλιώς στα σύνορα της Βορείου με τη Νότια Μακεδονία θα έλεγα».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα

//cdn.viqeo.tv/embed/?vid=77fb411d32bd78c69c2b

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργιος Τάτσιος, ξεκαθαρίζει ότι «ο αγώνας συνεχίζεται», ενώ προαναγγέλλει προσφυγές σε ΟΗΕ και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Ο αγώνας συνεχίζεται» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι παμμακεδονικές οργανώσεις, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, προαναγγέλλοντας μάλιστα, προσφυγές τόσο στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια, όσο και στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

«Η κυβέρνηση επισφράγισε μία συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί τα νατοϊκά και αμερικανικά συμφέροντα, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τάσσεται υπέρ της βαρβαρότητας εναντίον των λαών» τονίζει, μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργιος Τάτσιος.

Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ανατροπής της Συμφωνίας των Πρεσπών και εκφράζοντας τη λύπη του για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή, ξεκαθαρίζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτή τη συμφωνία».

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, περιγράφει το τι μέλλει γενέσθαι, διαμηνύοντας ότι «το επόμενο διάστημα οι Πρέσπες θα ακυρωθούν είτε με νομικά μέτρα, είτε με πράξεις που θα δείχνουν ότι είναι εις βάρος και των δύο λαών».

Προσφυγές στον ΟΗΕ

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποιεί μέσω του Sputnik ότι «έχουν σχεδιαστεί διάφορες κοινωνικές ενέργειες σε Ελλάδα και εξωτερικό», ενώ προαναγγέλλει προσφυγές τόσο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Στόχος είναι να καταφέρουμε να την ακυρώσουμε» σπεύδει να επαναλάβει ο κ. Τάτσιος, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν παραλείπει άλλωστε, να ξεκαθαρίσει ότι αντίστοιχες προσφυγές αναμένεται να κατατεθούν και στα ελληνικά δικαστήρια, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο.

«Έχουν τελεστεί ποινικά δικαιώματα» σημειώνει, ενώ θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, καθώς όπως εξηγεί, «η κυβέρνηση έχει σφετεριστεί τη λαϊκή κυριαρχία». «Ο λαός έλεγε άλλο και η κυβέρνηση έπραξε άλλο» υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΕΝΘΙΜΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Πένθιμα χτυπούν αυτήν την ώρα οι καμπάνες στην πόλη της Βέροιας εξαιτίας της υπερψήφισης της Συμφωνία των Πρεσπών δείχνοντας έτσι την αντίθεση και το "πένθος" για τη συμφωνία αυτή.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το inveria.gr, πένθιμα ήχησαν οι καμπάνες των κεντρικών ναών της Βέροιας και όλης της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Σημειώνεται πως στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Βέροιας παρατηρείται διακριτική αστυνόμευση.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Q8v15x0vLAw

 

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΙΜΙΤΣ

«Θα ήθελα να συγχαρώ το Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της Ελλάδας για αυτό το οραματιστικό βήμα. Αυτή η ιστορική συμφωνία μεταξύ δύο γειτόνων ανοίγει την πόρτα σε μια νέα σχέση μεταξύ τους και αναγγέλλει μια νέα εποχή για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια. Προσβλέπω στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, όπως περιγράφεται στη συμφωνία και επαναβεβαιώνω τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να συνεργαστούν με τα δύο μέρη», έγραψε ο κ. Νίμιτς.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΚ

«Μόλις υπέγραψα τον κυρωτικό νόμο της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Νέα εποχή για τις σχέσεις μας με τους γείτονες μας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
https://twitter.com/gkatr/status/1088812184648540160?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ