Περιβάλλον

Άκης Τσελέντης: Δύο τα ρήγματα που προβληματίζουν - Απροστάτευτο το Ηράκλειο έναντι των σεισμικών δονήσεων

Η Κρήτη στο επίκεντρο μελετών για το σεισμό. Ανησυχία για την περιοχή καθώς υποφέρει από έλλειψη υποδομών.


Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η παλιά μικροζωνική του Ηρακλείου που εμφάνιζε δεκάδες ρήγματα στη πόλη , δεν επιβεβαιώθηκε από τις νέες μετρήσεις, παρά μόνο για δύο περιοχές που προβληματίζουν και μελετώνται περαιτέρω , λόγω των εκατοντάδων αυθαίρετων κατασκευών , πέριξ του Παγκρητίου Σταδίου αλλά και των Πατελλών, αλλά χωρίς λόγους ανησυχίας για μεγάλο σεισμό, αλλά μόνο για τις εδαφολογικές και κατασκευαστικές αντοχές.

Ο κ. Τσελέντης επανέλαβε ότι το Ηράκλειο είναι κλασικό δείγμα αυθαιρεσιών και ανοχύρωτης πόλης χωρίς αντισεισμική θωράκιση, σε μια χώρα όπου εδώ και 20 χρόνια , ούτε το 20% των δημόσιων σχολείων δεν έχει ελεγχθεί στατικά.

Ο Άκης Τσελέντης , αποκάλυψε επίσης ότι ενδέχεται να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, μετά από πρόταση συγκεκριμένου κόμματος, με άξονα όμως τις διεκδικήσεις αποκλειστικά κονδυλίων για διαχείριση κινδύνων και φυσικών καταστροφών.

https://www.youtube.com/watch?v=z7kjMqoFDrM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...