Υπόθεση Τοπαλούδη: «Μίλησαν» τα κινητά τηλέφωνα της φοιτήτριας – Νέα τροπή στις έρευνες

Δημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2019, 12:26 μμ

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως και αποδεικνύουν πως δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση δολοφονίας.

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα. Η Ελένη Τοπαλούδη, διατηρούσε 3 κινητά τηλέφωνα…

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη χώρα, η αποκάλυψη της αστυνομίας, ότι ο Αλβανός κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, 3 ημέρες μετά εμπλέκεται στον βιασμό 19χρονης κοπέλας, με αναπηρία άνω του 67%.

Ο 19χρονος Αλβανός, πρόκειται εκτός απροόπτου να μεταχθεί το Σάββατο από τις φυλακές Γρεβενών στη Ρόδο, ενώ πιθανολογείται ότι θα ζητήσει προθεσμία για να λάβει αντίγραφα της νέας δικογραφίας και να απολογηθεί την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 ή την επομένη. Ο 23χρονος τσιγγάνος, συγκατηγορούμενός του πρόκειται να οδηγηθεί τις προσεχείς ημέρες στις φυλακές της Τρίπολης.

Στην κατάθεσή της, η 19χρονη, ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, με το πρόσχημα μιας βόλτας την οδήγησαν στην περιοχή του Ενυδρείου, όπου και την εξανάγκασαν να συνευρεθεί μαζί τους. «Μου πρότειναν να πάμε μια βόλτα για να ακούσουμε μουσική. Όταν φτάσαμε στο Ενυδρείο, ο ένας με χτύπησε και με υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα. Εγώ φώναζα, παρακαλούσα να με αφήσουν. Τότε με απειλές και χτυπήματα με πήραν και με κατέβασαν στην παραλία, δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες. Εκεί με χτυπούσαν και οι δύο, προκειμένου να συνευρεθώ μαζί τους», φέρεται να κατέθεσε η 19χρονη.Όπως διευκρίνισε η δικηγόρος της 19χρονης, η κοπέλα δεν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους βιαστές.


Ελένη Τοπαλούδη: Τι δείχνουν οι κλήσεις και τα μηνύματα

Στο μεταξύ μια αποκάλυψη, που δεν επιβεβαιώνεται αρμοδίως ακόμη καθώς δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά οι τοπικές αστυνομικές, λιμενικές και δικαστικές αρχές, φέρεται να προήλθε από την επεξεργασία των 3 απενεργοποιημένων κινητών τηλεφώνων της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, στο αρμόδιο τμήμα της οποίας έγινε η επεξεργασία τους.

Όπως επιβεβαίωσε ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, βρέθηκε κλήση της Ελένης τον Ιανουάριο του 2018, στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα του ηλικίας 21ος χρόνων κατηγορούμενου για τον φόνο, Λινδιακού. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο φέρεται να χρησιμοποιούσε μάλιστα ο 21χρονος πράγμα που κατέθεσε τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του ενώπιον της κ. Ανακρίτριας.

Έκτοτε το συγκεκριμένο κινητό της άτυχης Τοπαλούδη έκλεισε και με δεδομένο ότι δεν έχει βρεθεί αυτό που χρησιμοποιούσε τον τελευταίο χρόνο, δεν μπορούσε να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν μεταξύ τους νέες και πόσες συνομιλίες. Αυτό ίσως προκύψει με τον αναπροσανατολισμό της έρευνας και πιθανόν μέσα από διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών στο τηλέφωνο του πατέρα του 21χρονου.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι από τα λάπτοπ που κατασχέθηκαν στα σπίτια της Ελένης και του 21χρονου Ροδίτη και από την εξέταση των μηνυμάτων στο messenger, δεν βρέθηκαν μεταξύ τους ανταλλαγές μηνυμάτων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο πως στο messenger του Ροδίτη, βρέθηκαν δεκάδες επικοινωνίες του με κοπέλες που διαμένουν στη Ρόδο, ενώ το παράξενο είναι πως βρίσκονται, μόνο εκατέρωθεν αποστολές φωτογραφιών, χωρίς πάντως να διευκρινίζονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο και τη μορφή αυτών των φωτογραφιών.

Οι αρμόδιες αρχές, προτίθενται να αναζητήσουν και να εξετάσουν τις κοπέλες αυτές, για να διαπιστώσουν εάν κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από αυτή τη «μυσταγωγία» ως μορφή της επικοινωνίας.