Υπερχριστιανοποίηση του Αμερικανικού Κογκρέσου-Τι δείχνουν τα στοιχεία-Ποια φόρεσε μαντήλα

Δημοσίευση: 4 Ιανουαρίου 2019, 2:28 μμ

Το νέο Αμερικανικό Κογκρέσο που ορκίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης είναι πολύ πιο θρησκευτικό και κυρίως πιο χριστιανικό από αλλες φορές σύμφωνα με ανάλυση των θρησκειών των μελών του.


Αν και ο συνολικός αριθμός των Χριστιανών στο Κογκρέσο υποχώρησε ελαφρά από 91%  το 2017 στο 88% το 2019, η μεγάλη πλειοψηφία των πρωτοεκλεγέντων-78 από τους 96 νεοεκλεγμένους νομοθέτες -είναι χριστιανοί και περίπου οι μισοί -47 – είναι προτεστάντες, σύμφωνα με Pew Research Center ‘s Faith on the Hill έκθεση.

Η νέα σύνθεση του Κογκρέσου περιλαμβάνει καθηγητές Θεολογικής Σχολής, διακόνους, αποφοίτους Χριστιανικών Κολεγίων, συμμετέχοντες σε εκδρομές ιεραποστολών κλπ

Μαντήλα για πρώτη φορά

Πάντως η βουλευτής των Δημοκρατικών Ιλχάρ Ομάρ, εμφανίστηκε με μαντήλα στην πρώτη συνεδρίαση της αμερικανικής Βουλής.«Είμαι η ελπίδα της Αμερικής και ο εφιάλτης του Τραμπ». Με αυτήν τη φράση η Ιλχάν Ομάρ, η νέα βουλευτής των Δημοκρατικών, προσφυγας από τη Σομαλία, συνόψισε την εκλογή της με τα χρώματα του Δημοκρατικού κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Στην πρώτη συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων υπό τη νέα της σύνθεση η Ιλχάν Ομάρ τράβηξε την προσοχή των φωτογράφων, όταν χαμογελαστή και με αστραφτερό πρόσωπο κάθισε στη θέση της με χιτζάμπ στο κεφάλι. Η Ομάρ είναι μία από τις δύο μουσουλμάνες της Βουλής.