Το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι μήνυσε τον Π.Καμμένο γιατί αποκάλεσε «νυφούλα» τον Γ. Αμυρά!

Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2019, 8:03 μμ

Για «ομοφοβική» συμπεριφορά, η οποία συνιστά «διάκριση» με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κάνει λόγο το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σχετικά με τον χαρακτηρισμό «νυφούλα» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά του βουλευτή του Ποταμιού Πάνου Αμυρά.


Όπως μάλιστα καταγγέλλει το Παρατηρητήριο, ο χαρακτηρισμός περιέργως απαλείφθηκε από τα πρακτικά της Βουλής.

Ολόκληρη η η ανακοίνωση:

«Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τo ομοερωτοφοβικό σχόλιο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε βάρος του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά,στην Ολομέλεια της Βουλής χθες 9 Ιανουαρίου 2019, όταν τον αποκάλεσε «νυφούλα» («Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως») ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει διάκριση ή/και μίσος κατά προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό του, με την επιβαρυντική συνθήκη της τέλεσής της από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων. Το σχόλιο είναι στο 2:54:55 του επίσημου βίντεο της Βουλής των Ελλήνων με τη συνεδρίαση εδώ (ενώ στα πρακτικά έχει λογοκριθεί «Καλό σάς βλέπω πάντως για…»). Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή».


Ο επίμαχος διάλογος στη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά των F-16

Aμυράς: Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί.

Καμμένος: Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω.

Αμυράς: Θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση γιατί εδώ δεν μιλάω έτσι. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας γιατί επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για Πρέσπες.

Καμμένος: Εσείς φαίνεστε τι είστε… Για νυφούλα καλό σάς βλέπω πάντως