Σκοπιανό

Σε δέκα χρόνια θα παλεύουμε να πείσουμε ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν αρχαίος Ελληνας

Σε δέκα χρόνια θα παλεύουμε να πείσουμε ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν αρχαίος Ελληνας

Από τον
Δημήτρη Ριζούλη

Η Μακεδονία είναι μία, αλλά όχι ελληνική. Αυτό θα ισχύει από σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από την ψήφιση της εγκληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Η βαριά εθνική ήττα είναι δεδομένη και θα το αποδείξει ο χρόνος.

Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε με χρονοκάψουλα δέκα χρόνια μπροστά, θα βλέπαμε όλο τον πλανήτη να αποδέχεται ως Μακεδόνες τους Σκοπιανούς κι εμάς αδύναμους να αντιδράσουμε. Από σήμερα δεν θα μπορούμε να αρθρώσουμε λέξη για να διορθώσουμε τις ιστορικές ανακρίβειες και την παραποίηση της αλήθειας.

Αν όλα τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε η εκκρεμότητα της αναγνώρισης των Σκοπίων είχε επικρατήσει διεθνώς η σκοπιανή προπαγάνδα, φανταστείτε τι θα γίνει στο μέλλον. Ηδη χθες η γερμανική «Die Welt» μάς έδωσε μια πρόγευση του μέλλοντος, κάνοντας λόγο σε ρεπορτάζ της για Βόρεια και Νότια Μακεδονία. Με τη διαφορά ότι (για τους ξένους) η πρώτη αποτελεί κράτος και η δεύτερη απλώς επαρχία...

Με τη δική μας υπογραφή σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και φορείς θα έχουν την ταυτότητα του Μακεδόνα. Αυτοί θα θεωρούνται διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι εμείς. Αν έως τώρα δυσκολευόμασταν να πείσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη για τις ορθές διαστάσεις της Ιστορίας, φανταστείτε πόσο αδύνατο θα είναι αυτό στο μέλλον, όταν θα υπάρχει επίσημο κράτος με το όνομα «Μακεδονία».

Λένε οι Σκοπιανοί -για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια- ότι αποδέχονται πως δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Γι’ αυτή την (αυτονόητη) διαβεβαίωση πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και την προβάλλει ως εθνική επιτυχία. Ερωτώ λοιπόν. Σε δέκα χρόνια από σήμερα τι θα ισχύει; Ποιος θα αρνείται τον σφετερισμό της ελληνικής Ιστορίας και με ποιο επιχείρημα;

Αυτό που θα συμβεί θα είναι ακόμα χειρότερο από όσα ζήσαμε έως τώρα και παλεύαμε να διορθώσουμε. Εφόσον θα υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένος μακεδονικός λαός και μακεδονική γλώσσα, ο Μέγας Αλέξανδρος θα αποκοπεί από την αρχαία ελληνική Ιστορία. Με την τραγική μας υποχώρηση στις ορέξεις των Σκοπιανών στην πραγματικότητα τους παραδίδουμε την Ιστορία μας και τον Μέγα Αλέξανδρο. Κι ας λένε σήμερα υποκριτικά ότι δεν έχουν καμία σχέση μαζί του.

Παντού στο εξωτερικό ο βασιλιάς των Μακεδόνων θα θεωρείται Σκοπιανός. «Αφού υπάρχει Μακεδονία, τι δουλειά έχετε εσείς οι Ελληνες μαζί του;» θα μας λένε. Εκεί που μας χρωστάγανε, λοιπόν, θα μας πάρουν και το βόδι.

Αυτά θα ζήσουμε σύντομα. Μια γειτονική χώρα με την ταυτότητα και τη γλώσσα που θα εμφανίζεται ως συνέχεια της αρχαίας Μακεδονίας και θα παλεύουμε εμείς χωρίς επιτυχία να πείσουμε ότι ο Μέγας Στρατηλάτης ήταν Ελληνας. Μη σας πω ότι μπορεί και να μας θεωρούν τότε... σφετεριστές της Ιστορίας των Σκοπιανών.

Πέραν όμως αυτών των πολύ σοβαρών συνεπειών θα ανοίξουν κι άλλες ορέξεις. Πιθανές διεκδικήσεις εδαφών, αλυτρωτικές ιστορίες και «ροκάνισμα» της ελληνικής Μακεδονίας με κάθε τρόπο.

Λένε ορισμένοι αδαείς ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από μια μικρή και ανίσχυρη χώρα. Σωστό! Ομως ποιος μας λέει ότι τότε, όταν ανοίξουν αυτές οι ορέξεις, οι Σκοπιανοί θα είναι μόνοι τους σε αυτό το παιχνίδι; Κι αν εκμεταλλεύονται αυτές τις κερκόπορτες μεγάλες δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν αστάθεια; Αν θέλουν να επιφέρουν προβλήματα και διχασμό για τα δικά τους συμφέροντα και καλλιεργούν από τώρα το έδαφος; Οσοι λοιπόν ελαφρά τη καρδία ερμηνεύουν τις σημερινές υποχωρήσεις ας δουν λίγο τι διδάσκει η Ιστορία. Τα ζιζάνια μεταξύ των λαών τα βάζουν πολλές φορές σκοπίμως τα «μεγάλα αφεντικά» για να τα εκμεταλλευτούν όταν έρθει η ώρα. Μέχρι τώρα με τους Σκοπιανούς είχαμε άριστες σχέσεις, παρά την εκκρεμότητα του ονόματος. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα ισχύει και μετά τις παραχωρήσεις που κάναμε με τις Πρέσπες; Αντε τώρα να συγκρατήσεις όσους ονειρεύονται να έχουν πρωτεύουσά τους τη Θεσσαλονίκη... Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα.

dimokratianews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...