Ελληνοτουρκικά

Πρόκληση Ακάρ ενόψει Ιμίων: «Συνεχίζουμε την παρουσία μας στη Γαλάζια Πατρίδα» - «Είμαστε αποφασισμένοι, δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα»

Συνεχίζει την πολεμική ρητορική ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ενόψει και της επετείου των Ιμίων. Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, συνοδεύουν φυσικές προκλήσεις στο Αιγαίο και γύρω από τις ελληνικές βραχονησίδες.

Σε δηλώσεις του στη βάση συντήρησης των αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα αλλά και στις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

«Συνεχίζουμε την παρουσία μας στην Γαλάζια πατρίδα όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνεια μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονες μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Γίνονται κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποια αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...