Ο Μπόλτον τους ξεφτίλισε εντός Τουρκίας – Το άρθρο του Ερντογάν είναι λανθασμένο και προσβλητικό

Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2019, 3:53 μμ

Νέο επεισόδιο στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις σημειώθηκε, αφού στο μεταξύ η κρίση πήρε νέες διαστάσεις μετά τους ισχυρισμούς τουρκικών μέσων ενημέρωσης ότι επιχειρήθηκε «πραξικόπημα» εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να ανατραπεί η απόφαση του για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία.


Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον ανέφερε στους Τούρκους αξιωματούχους με τους οποίους συναντήθηκε στην Άγκυρα, ότι το άρθρο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2019, στην εφημερίδα New York Times, ήταν λανθασμένο και προσβλητικό.

Οι συνεργάτες του κ. Τραμπ πιστεύουν ότι επίτηδες δημοσιεύθηκε το κείμενο και ειδικά στη συγκεκριμένη εφημερίδα που αντιπολιτεύεται τον Αμερικανό Πρόεδρο, για να θέσει όρους ο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο. Όπως τονίστηκε, ο πρόεδρος Τραμπ και οι συνεργάτες δεν δέχονται όρους από κανένα και τους απορρίπτουν. Επίσης υπογραμμίστηκε ότι η απόσυρση θα γίνει όπως συμφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη στρατηγική της. Η απόφαση ότι οι Αμερικανοί δεν θα δεχθούν σφαγή των Κούρδων συμμάχων τους, όπως το έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ελήφθη από τον ίδιο τον κ. Τραμπ.

Ο τελευταίος μετά τη γρήγορη απόφαση που έλαβε για απόσυρση από τη Συρία, κατόπιν της παγίδας του Ερντογάν, έδωσε σημασία στις αντιδράσεις των συνεργατών του και επέλεξε την καθυστέρηση μέχρις ότου καλυφθούν οι ανησυχίες των Αμερικανών στρατηγών.