Οργιο τουρκικής προπαγάνδας – «Έλληνες λιμενικοί προσπάθησαν να μας σκοτώσουν»

Δημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2019, 12:14 πμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 16, 2019 στις 12:15 πμ

Ένας ιρακινός παράνομος μετανάστης που διασώθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή μαζί με 45 άλλους στο Αιγαίο την Τρίτη δήλωσε ότι οι Έλληνες λιμενικοί «προσπάθησαν να τους σκοτώσουν» αναφέρει η dailysabah.com.

Ομάδες της τουρκικής ακτοφυλακής διέσωσαν τους μετανάστες στα ανοικτά του Κουσάντασι ενώ βρίσκονταν σε μια ημι-βυθισμένη βάρκα που άρχισει να παίρνει νερά.

Ο Μουχάμαντ Φάντελ, πατέρας του εννέαχρονου Ζαϊνάμπ, του οποίου το σώμα ανακτήθηκε από την τουρκική Ακτοφυλακή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πλησίασαν οι Έλληνες λιμενικοί, ενώ μαζί με άλλους Ιρακινούς μετανάστες κατευθύνονταν στη Σάμο από το Κουσάντασι.

«Υπήρχαν ισχυρά κύματα, νομίζαμε ότι ήρθαν για να μας σώσουν, μας είπαν να σταματήσουμε τον κινητήρα, έδεσαν το σκάφος μας με το σχοινί τους και έπειτα άρχισαν να μας κινούν σε κύκλους», δήλωσε ο Φάντελ στους δημοσιογράφους καθώς ήταν τυλιγμένος σε μια κουβέρτα σε ένα νοσοκομείο στο Κουσάντασι.

«Ήταν τόσο απάνθρωπο, προσπάθησαν να μας σκοτώσουν», πρόσθεσε.


Ο Φάντελ κατάφερε να τραβήξει τα δύο άλλα παιδιά του σε ασφαλές σημείο, ενώ η σύζυγός του Kawsar επέζησε επίσης «χάρη στην τουρκική σκτοφυλακή» δήλωσε.

Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν ότι το πλοίο ήταν περίπου 5 ναυτικά μίλια από την τουρκική ακτή όταν άρχισε να μπάζει νερά. Η τουρκική ακτοφυλακή έστειλε βάρκες και ένα ελικόπτερο για να έρευνα στην περιοχή.

«Τους είπα ότι υπήρχαν παιδιά στο πλοίο, αλλά δεν άκουγαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μουχάμαντ Φάντελ. «Υπήρχε πολύ νερό στη βάρκα όταν μας άφησαν», πρόσθεσε.

Ωστόσο το δημοσίευμα της Dailysabah δεν απαντά σε ορισμένα βασικά ερωτήματα:

 

– Ποιος προμηθεύει τους παράνομους μετανάστες με αυτές τις βάρκες της μίας χρήσης που είναι τουρκικής κατασκευής;

 

– Πώς μεταφέρονται αυτές στις ακτές της Ιωνίας ανενόχλητα;

 

– Με ποιο τρόπο αποπλέουν ανενόχλητες όταν το τουρκικό λιμενικό έχει δυνατότητες ενός μίνι πολεμικού ναυτικού ενώ η Τουρκία έχει σειρά παρατηρητηρίων και ραντάρ στις ακτές;

 

Φυσικά θα περιμένουμε σχετική ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα σχετικά με το ισχυριζόμενο συμβάν.