Καρχαρίας-τίγρης: Τρώει τα αδέρφια του μέσα στην κοιλιά της μάνας του

Δημοσίευση: 6 Ιανουαρίου 2019, 10:39 πμ

Ο καρχαρίας-τίγρης είναι ένα πολύ ιδιαίτερο είδος καρχαρία με κανιβαλιστικές συνήθειες που κάνουν την εμφάνισή τους προτού καν γεννηθεί.


Η ζωή του καρχαρία-τίγρη ξεκινά δραματικά ήδη από την κοιλιά της μάνας του.

Γιατί η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν επιβιώνουν όλα τα μικρά. Μόνο το πιο δυνατό, το οποίο τρώει τα αδέρφια του για να μπορέσει μετά να έχει απεριόριστη πρόσβαση στην τροφή που παρέχει η μητέρα στην μήτρα.

Για τους καρχαρίες αυτούς, η μάχη της επιβίωσης ξεκινάει από εκεί.

Τα θηλυκά, όπως σε πολλά είδη καρχαρία, έχουν δύο μήτρες, γράφει το QZ, οι οποίες γεμίζουν με τα γονιμοποιημένα αυγά μετά την αναπαραγωγική διαδικασία.


Το πρώτο έμβρυο που εκκολάπτεται σε κάθε μήτρα, ενστικτωδώς, σκοτώνει όλα τα άλλα γονιμοποιημένα αυγά που είναι μέσα στη μήτρα που βρίσκεται. Το ίδιο κάνει και το άλλο. Στη συνέχεια τρέφεται με τα αυγά που δεν έχουν γονιμοποιηθεί. Έτσι στο τέλος θα γεννηθούν μόνο τα δύο αυτά που κατάφεραν να επιβιώσουν.

Αυτές οι κανιβαλικές πρακτικές του καρχαρία τίγρη, έγιναν αντιληπτές για πρώτη φορά από έναν ερευνητή στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν κατά τη διάρκεια μιας νεκροτομής τον δάγκωσε ένα -πολύ ζωντανός- καρχαρίες που ήταν στην μήτρα της νεκρής μητέρας του.