Καβγάς Βαρεμένου-Κουμουτσάκου στη Βουλή: «Καρικατούρα σοβαρότητας οι βουλευτές της ΝΔ» – «Είστε πατριδοκάπηλοι»

Δημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2019, 10:58 μμ

Αλλεπάλληλες είναι οι εντάσεις και τα μικροεπεισόδια στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Γιώργος Βαρεμένος αμφισβήτησε την πατριωτική στάση της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι αλλάζει τις πάγιες θέσεις της για μικροπολιτικά οφέλη τα οποία όμως προκαλούν εθνική ζημία.

Αμέσως παρενέβη ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπενθυμίζοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση Καραμανλή διαπραγματευόταν το 2008 στο Βουκουρέστι για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε ανακοινώσεις που υπέγραφαν μεταξύ άλλων οι Ε. Τσακαλώτος, Τ. Χριστοδουλοπούλου. Γ. Κατρούγκαλος κ.α. υπερ της εκχώρησης του όρου «Μακεδονία». Αμέσως επικράτησε πανδαιμόνιο με την Σία Αναγνωστοπούλου να ωρύεται από τα έδρανα φωνάζοντας «είστε πατριδοκάπηλοι» και τον Θοδωρή Δρίτσα να κινείται προς τα έδρα να της ΝΔ και κουνώντας το δάχτυλο να κάνει υποδείξεις στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας ο κ. Βαρεμένος είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ αποτελούν «καρικατούρα σοβαρότητας» ενώ ο κ Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «Δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό κανενός. Μπορούμε να σας καταλογίσουμε ότι φύγατε από την πάγια θέση σας όχι όμως να αμφισβητήσουμε τον πατριωτισμό σας».