Πολιτική

Θεοδωράκης: Ψηφίσαμε τις Πρέσπες με οδηγό την εθνική και όχι την κομματική πυξίδα

Τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο σχολίασε λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για μια απόφαση που είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων.

Για τη στάση που κράτησε, υπερψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η Βουλή πήρε μία απόφαση που υπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων και ενισχύει την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως τόνισε, το Ποταμί αποφάσισε με άξονα το εθνικό συμφέρον και όχι με οδηγό την κομματική πυξίδα, στηρίζοντας μια συμφωνία που «σπάει την μονοπώληση του ονόματος της "Μακεδονίας" από τη γειτονική μας χώρα»

Ακόμη επισήμανε πως η Μακεδονία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και «είναι στο χέρι μας» να παραμείνει κραταιά στην οικονομία, την παραγωγή και τον πολιτισμό

«Η γεωπολιτικά ευαίσθητη γειτονιά μας έχει ανάγκη από εμπιστοσύνη και συνεργασία. Να ενισχύουμε διαρκώς όσα μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Αυτό ήταν και παραμένει το μεγάλο στοίχημα στα Βαλκάνια. Πρέπει να το κερδίσουμε», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...