Η συγκινητική επιστολή ναύτη στον Αρχηγό Στόλου Ιωάννη Παυλόπουλο

Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2019, 3:35 μμ

Η αγάπη του ναύτη προς τον αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος μπορεί να γίνει αντιληπτή από τον καθένα. Η είδηση της αποστρατείας του αντιναύαρχου έφερε συγκίνηση.


Ο απερχόμενος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, έδωσε νωρίς σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα μια συγκινητική επιστολή που του έστειλε ένας ναύτης του στην «Κ/Φ ΚΑΣΟΣ», μόλις πληροφορήθηκε για την απόφαση αποστρατείας του Ναυάρχου από το χθεσινό ΣΑΓΕ.

Την επιστολή του ναύτη ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Αντιναύαρχος Παυλόπουλος, ενώ με σχόλιο του κάτω από την ανάρτηση ευχαριστεί όλους όσους υπηρέτησαν μαζί για 40 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η Επιστολή του ναύτη στον Αντιναύαρχο

«Πολύ λυπήθηκα όταν είδα ότι σας αποστράτευσαν. Δε ξέρω αν καταφέρω να μείνω στο ένδοξο ΠΝ μας, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα μου λείψει πολύ όταν δέναμε π2 με τη ΚΦ ΚΑΣΟΣ και άκουγα ότι θα φύγετε με το καραβάκι. Κάθε φορά που το άκουγα έτρεχα στη πρύμη του πλοίου για να σας χαιρετήσω. Κάτι τόσο μικρό μα τόσο πολύτιμο για μένα που δυστυχώς έφυγε κι αυτό. Ήθελα τόσο πολύ να έρθω να σας επισκεφτώ, να σας μιλήσω για λίγο, να μάθω έστω και λίγα πράγματα από εσάς, αλλά είχα παράλληλα τον φόβο να πλησιάσω για να μη γραφτώ ποινολόγιο. Κρίμα, το μετανιώνω, που δε το ρίσκαρα και πλέον είναι αργά. Μακάρι Παναγία μου να σας ξανά δω στο ΝΣ και θα έρθω δίχως δεύτερη σκέψη. Τελειώνοντας θα ήθελα να μοιραστώ έναν στίχο μαζί σας.


«Ζήσε τώρα το τώρα και όχι αργότερα, ζήσε με όσα έχεις μη θες περισσότερα, βούτα στη ζωή πρίν μείνουν μόνο απόνερα, γιατί όσα έχουμε είναι τα πιο όμορφα όνειρα». Μέσα από τη ψυχή μου σας εύχομαι υγεία και η Παναγία δίπλα σας!

– Με όλο το σεβασμό και αγάπη, Ναύτης Π.Τούρζας»

Το σχόλιο του Αντιναυάρχου

«Σε ευχαριστώ Θεέ μου που 40 χρόνια δεν έχασα έναν άνθρωπο, δεν απολογήθηκα σε Οικογένεια Μητέρα ή Πατέρα για το παιδί του, δεν τραυματίσθηκα παρά τα όσα επικίνδυνα έκανα. Είχα τους Φυλακές Αγγέλους μου από πάνω μου.
Και πάντοτε παρέδιδα περισσότερους από όσους παραλάμβανα. Γέμισα το Ναυτικό με παιδιά που τους έκανα να το αγαπήσουν και να σταδιοδρομήσουν ! Ζήτω τα παιδιά του Πολεμικού Ναυτικού !»

Με τετοιους Ναυτες Πληρώματα Πολεμικών Πλοίων τι άλλο να θέλει ενας Αρχηγος Στόλου …Πολύ λυπήθηκα όταν είδα ότι σας…

Gepostet von Jean Pavlopoulos am Montag, 28. Januar 2019