Εσωτερική Ασφάλεια

Απόδραση από τον Κορυδαλλό: Η σκοπιά που έμεινε αφύλαχτη και άλλες τραγικές παραλείψεις (βίντεο)

Ρεβεγιόν με απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού έκαναν δύο αδέρφια, που είχαν καταδικαστεί για κλοπές και ληστείες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων. Η απόδρασή τους έγινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, αλλά η απουσία των δύο υποδίκων έγινε αντιληπτή την επόμενη μέρα, κατά την καταμέτρηση των κρατουμένων.

Ήταν περίπου 20:30 με 20:40 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όταν οι δυο κρατούμενοι απέδρασαν. Τα δύο αδέρφια κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, στο ισόγειο της Δ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Αφού έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους, οι δυο κακοποιοί πέρασαν στο χώρο του προαυλίου, πήδηξαν μάντρα περίπου τεσσάρων μέτρων και από εκεί βρέθηκαν στη λεγόμενη «νεκρή ζώνη», όπου –σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους- κινείται η περίμετρος ελέγχου.

https://youtu.be/l32a_XnVFd8

Από εκεί κινήθηκαν βόρεια και έφτασαν κάτω από τη σκοπιά 6, η οποία ήταν αφύλακτη για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Εκεί, έριξαν δυο φορές τον αυτοσχέδιο γάντζο που είχαν φτιάξει. Με τη… δεύτερη προσπάθεια, κατάφεραν να αναρριχηθούν και βγήκαν στην οδό Αριστάρχου. Έτσι, απέδρασαν.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πέρα από το πως κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα και να φτιάξουν τον γάντζο, είναι και πως δεν έγιναν αντιληπτοί. Και κυρίως γιατί δεν υπήρξαν σκοποί ούτε στο φυλάκιο 6 ούτε στο φυλάκιο 5 που βρίσκεται κοντά. Άγνωστο παραμένει αν οι δραπέτες έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές