Εσωτερική Ασφάλεια

Αποκαλύπτεται η προβοκάτσια: Η κρατική ασφάλεια γνώριζε ότι μπήκαν αναρχικοί στο συλλαλητήριο - Τελούσαν σε αναμονή εντολών

Αποκαλύπτεται η προβοκάτσια στο συλλαλητήριο της Κυριακής, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η ασφάλεια γνώριζε τις κινήσεις των αναρχικών, ωστόσο, "εν αναμονή εντολών" κανείς δεν κινήθηκε για να τους αποτρέψει.

Από την έκβαση του συλλαλητηρίου της Κυριακής και την βροχή χημικών από τις δυνάμεις ασφαλείας προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα. Γνώριζε η κρατική ασφάλεια για τις κινήσεις των αναρχικών που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια και σε ποιες ενέργειες προέβησαν;

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το bloko.gr και ενημέρωση υπήρχε και αυτή διαβιβάστηκε σε ΓΑΔΑ και αρχηγείο και όλοι τελούσαν σε αναμονή εντολών. Εντολές που δεν υπήρξαν ποτέ.

Στα ψηλά κράσπεδα στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Βασ. Σοφίας, υπήρξε συγκεντρωμένη οργανωμένη ομάδα που βεβαιωμένα αποσπάστηκε από τα Προπύλαια, σύμφωνα με τις αναφορές των αρμόδιων αστυνομικών.

Μάλιστα, προς επίρρωση, υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες αξιωματικών, οι συγγενείς των οποίων ήταν στο συλλαλητήριο και ανησύχησαν από τις οφθαλμοφανείς διαπιστώσεις. Αυτές οι επικοινωνίες έγιναν με εντεταλμένους αξιωματικούς της κρατικής, για να εισπράξουν την απάντηση, ότι γνωρίζουν, έχουν ενημερώσει και αναμένουν εντολές. Εντολές όμως δεν δόθηκαν. Γιατί άραγε;

Σχετικά με τις απόπειρες εφόδου στη Βουλή, είναι γνωστό ότι και για να γίνουν συλλήψεις, αλλά και για να διευκρινιστεί η ταυτότητα και ότι κρύβεται πίσω από αυτή των βανδάλων- τυμβορύχων του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη ή όσων επιχειρούν εφόδους από την είσοδο που βρίσκεται το άγαλμα Βενιζέλου, έχει προταθεί και υιοθετηθεί ενίοτε ένα τέχνασμα.

Προσποίηση υποχώρησης, περικύκλωση των εισβολέων και συλλήψεις. Γιατί δεν τον έκαναν και αντ' αυτού αμαυρώθηκε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο με χιλιάδες Έλληνες;

«Να απαντήσει η φυσική ηγεσία για τα χημικά στο Σύνταγμα», απαντά ο γγ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. επιρρίπτουν τις ευθύνες για τη ρίψη χημικών στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών οι αστυνομικοί.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νικόλαος Ρήγας, μιλώντας στο ΑΝΤ1, υποστήριξε: «Να απαντήσει η φυσική ηγεσία γιατί έπεσαν χημικά».

«Στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν βρίσκονται οι συνδικαλιστές, αλλά η φυσική ηγεσία», υπογράμμισε ο ίδιος και σημείωσε ότι, «υπήρχε μεγάλος όγκος κόσμου και διαδηλωτών, έχουν γίνει συλλήψεις, όμως έχουν γίνει πολλές φορές συλλήψεις και προσαγωγές, όμως οι ταραξίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «ο αστυνομικός που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, εκτελεί εντολές», ξεκαθαρίζοντας ότι «για το αν ήταν επιτυχής ο σχεδιασμός, οι υπεύθυνοι είναι άλλοι».

«Ένα αέριο δεν μπορούμε να το στρέψουμε να πηγαίνει μόνο στους μπαχαλάκηδες», ανέφερε σχετικά με τη χρήση χημικών και ερωτηθείς αν θα μπορούσε να γίνει άλλη διαχείριση και όχι χρήση χημικών έκανε σαφές πως «η Αστυνομία και οι αστυνομικοί μπορούν να τα κάνουν όλα, γιατί είναι εκπαιδευμένοι να εκτελούν όποιες εντολές παίρνουν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ