Ανείπωτη χαρά στην Κωνσταντινούπολη: Για πρώτη φορά μετά το 1923 ανέγερση Ορθόδοξης Εκκλησίας

Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2019, 11:13 πμ

Μεγάλη χαρά για την Ορθοδοξία έφερε η ανακοίνωση πως θα ανεγερθεί στην Κωνσταντινούπολη, για πρώτη φορά μετά από το 1923, ορθόδοξη εκκλησία.


Γα πρώτη φορά από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, το 1923, μία νέα ορθόδοξη εκκλησία θα χτιστεί στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, στα τέλη Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η ανέγερση του νέου ιερού ναού της ορθόδοξης Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής, ή «Νεστοριανής» όπως αποκαλείται στη Δύση, για να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκκλησίες της Ανατολής.

Η εκκλησία θα χτιστεί στην περιοχή Μπακίρκιοϊ, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Η ανέγερση της αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και ο ναός θα χωρά περίπου 700 πιστούς.

Περίπου 25.000 Νεστοριανοί (ή Ασσύριοι) ζουν στην Τουρκία, με την πλειοψηφία των πιστών – 17.000 – να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Κωνσταντινούπολη.


Το πράσινο φως για τον νέο ναό της Ασσυριακής Εκκλησίας – η κοινότητα έχει μόνο έναν ναό στην Κωνσταντινούπολη – είχε δώσει το 2015 ο τότε πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ενώ τώρα ολοκληρώθηκε η γραφειοκρατική δουλειά και μπορεί να ξεκινήσει η ανέγερση.