Κίνα

S-400: Μήνυμα πολέμου της Κίνας προς την Ταϊβάν με επιτυχημένη δοκιμή του «Triumpf»

Η Κίνα δοκίμασε πρόσφατα με επιτυχία το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 Triumf με το Στενό της Ταϊβάν ως στόχο της, σύμφωνα με έκθεση του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Kyodo.

Εάν εκδηλωθεί ποτέ στρατιωτική σύγκρουση στο Στενό της Ταϊβάν, το νέο σύστημα πυραύλων θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο, ανέφερε η εφημερίδα Liberty Times.

Ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πότε έλαβε χώρα η πετυχημένη δοκιμή, είναι γνωστό ότι οι πύραυλοι του συστήματος S-400 ανέπτυξαν ταχύτητα 3 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο και έπληξαν τον επιδιωκόμενο στόχο του μετά από μια πτήση 250 χιλιομέτρων.

Όταν η Κίνα υπέγραψε τη σύμβαση με τη Ρωσία το 2014 για να αγοράσει το σύστημα πυραύλων, οι εμπειρογνώμονες σημείωσαν ότι η εμβέλεια των πυραύλων από 250 έως 400 χιλιόμετρα θα ήταν αρκετή για να καλύψει όλη την Ταϊβάν.

Ακόμα κι αν τα αεριωθούμενα μαχητικά και άλλα αεροσκάφη της Ταϊβάν διέφευγαν από την ανατολική ακτή του νησιού, η Κίνα θα μπορούσε να τα παρακολουθήσει, κάτι που δείχνει πως το ρωσικό σύστημα επιτρέπει στο Πεκίνο να αποτελεί μια πιο αξιόπιστη και πιο σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ