Πολεμική αεροπορία

P-3 Orion: Τον ερχόμενο Μάρτιο παραδίδεται στη ΔΑΝ το πρώτο αεροσκάφος

Πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του OnAlert σχετικά με τους λόγους καθυστέρησης της παράδοσης του πρώτου P-3B Orion από την ΕΑΒ στη ΔΑΝ του ΓΕΝ.

Η μετάθεση του ορόσημου όπως είχε πρώτο γράψει το OnAlert οφείλεται σε μηχανικά προβλήματα τα οποία εντόπισαν οι ειδικοί της Lockheed Martin κατά την επιθεώρηση των εργασιών αναβάθμισης του λεγόμενου αεροσκάφους της ενδιάμεσης λύσης. Αυτό προκύπτει από την γραπτή απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος.

Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ για το θέμα αναφέρει χαρακτηρστικά: "Οι χρονοδιαγραμματικές αποκλίσεις στην απόδοση του πρώτου αεροσκάφους οφείλονται σε ευρήματα που προέκυψαν κατά την εξέλιξη των εργασιών και δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν - ως εκ τούτου και να συμπεριληφθούν - στο αρχικό ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα. Τα ευρήματα αυτά έχουν αποτυπωθεί σε 966 συνολικά Discrepancy Reports."

Και διευκρινίζει: "Ειδικότερα για το πρώτο αεροσκάφος, κατά την διάρκεια δοκιμών παράδοσης τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους εντοπίστηκε διαρροή εσωτερικής δεξαμενής καυσίμου χρήζουσα επισκευής διάρκειας περίπου τεσσάρων (4) μηνών και η παράδοση του διολίσθησε τον Μάρτιο του 2019 έναντι αρχικού προγραμματισμού."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ