Πολιτική

Oι Έλληνες «διώχνουν» τον Τσίπρα: Δημοσκόπηση-«εφιάλτης» για το Μ. Μαξίμου, 8 μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ - Έρχεται «σεισμός» & στις ευρωεκλογές

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, με τις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσίοτητας, να δείχνουν αφενός πως στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και αφετέρου στην Ευρώπη, τα κόμματα της Εθνικής Δεξιάς, να έχουν το πάνω χέρι.

Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήψου καταγράφουν οι τάσεις της MRB.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 23,3%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 6,8%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ποτάμι 1,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%, Ελληνική Λύση 1,3% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7%.

Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει ποσοστό 53,8% έναντι 23,4% του κυβερνώντος κόμματος.

 

mrb-parastasisnikis

Στο ερώτημα, δε, για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 32,9% έναντι 24,8% του Αλέξη Τσίπρα ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 36,6%.

 

Στο ερώτημα πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 30% απαντά να προκηρυχθούν πριν από τις ευρωεκλογές που είναι τον Μάιο του 2019, το 32% απαντά να προκηρυχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και το 31,3% απαντά να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).

Στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, το 20,5% απαντά ότι θα προκηρυχθούν πριν από τις ευρωεκλογές που είναι τον Μάιο του 2019, το 36,4% απαντά ότι θα προκηρυχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και το 36,1% απαντά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).

Στην ίδια δημοσκόπηση το 64,8% απαντά «μάλλον όχι-σίγουρα όχι» στο ερώτημα αν «οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά» με το 27,8% να απαντά «σίγουρα ναι-μάλλον ναι», ενώ στο ερώτημα «αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους», οι πολίτες απαντούν 65,1% «Μάλλον όχι και σίγουρα όχι» και 25,7% «Σίγουρα ναι-Μάλλον ναι».

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημα οι πολίτες σε ποσοστό 69,6% απαντούν ότι ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία ή μόλις που καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ ποσοστό 9,9% δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως ή σχεδόν πλήρως να ανταποκριθεί στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις.

mrb-oikonomia

EΡΧΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Το φαινόμενο Salvini στην Ιταλία

Η Ιταλική κυβέρνηση παρουσίασε την νέα πρόταση της για το δημοσιονομικό έλλειμμα από 2,4% το μείωσε στο 2,04% για να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη και ο Juncker ανέφερε ότι αποτελεί καλή βάση διαπραγμάτευσης.
Η Ιταλία περιπαίζει την Ευρώπη…προσέξτε την σημειολογία το 2,4% έλλειμμα γίνεται 2,04%.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Salvini της Lega η οποία αποτελεί πολιτικό φαινόμενο στην Ιταλία.
Είναι εθνικιστής – πατριώτης και η Lega βρίσκεται στο 33% με 35% ενισχύεται συνεχώς ενώ το Κίνημα 5 Αστέρων με το οποίο συνεργάζεται στην Κυβέρνηση σταδιακά υποχωρεί, αναφέρει το bankingnews.gr

Οι σοσιαλιστές έχουν καταρρεύσει και τα υπόλοιπα κόμματα είναι σκιές του παρελθόντος τους.
Στις ευρωεκλογές του Μαίου 2019 η Lega θα είναι πρώτο κόμμα ο μεγάλος νικητής ακολουθούμενο από το Κίνημα 5 Αστέρων.



 

Η Le Pen του Εθνικού Μετώπου με βάση τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Γαλλία καθώς οι πολίτες αποδοκιμάζουν τον Macron λόγω της υπόθεσης των Κίτρινων Γιλέκων.

Πλέον το Εθνικό Μέτωπο είναι πρώτο κόμμα με 24% και ακολουθεί με 18% το κόμμα του Macron.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αποτυχία του Macron να διαχειριστεί τα οικονομικά προβλήματα της Γαλλίας έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 6η θέση για την θέση του Προέδρου της Γαλλίας και η Le Pen με 27% να μάχεται για την πρώτη θέση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η εναλλακτική για την Γερμανία βρίσκονται στην 3η θέση πίσω από τους Πράσινους και το CDU της Merkel αλλά ένα είναι βέβαιο ότι στις ευρωεκλογές θα αποδειχθούν τουλάχιστον η 3η εκλογική δύναμη της Γερμανίας.

Από το πολιτικό πουθενά πριν λίγα χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο της Γερμανίας και βεβαίως λόγω οικονομικής ανισότητας μεταξύ δυτικής και ανατολικής Γερμανίας και μεταναστών.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο κόσμος πλέον δεν αντιμετωπίζει την πολιτική με τις παρωπίδες του χθες αλλά με τις ανάγκες του σήμερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...