ΗΠΑ

MQ-4C Triton: Αυτό είναι το νέο drone των ΗΠΑ που θα «εκθέσει» τους Κινέζους στον Ειρηνικό

Οι ομάδες αεροπλανοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στον Ειρηνικό θα παραλάβουν σύντομα αναβαθμισμένα υψηλής τεχνολογίας drones εξειδικευμένα σε θαλάσσιες επιχειρήσεις, που θα προσφέρουν στα πλοία βελτιωμένα δεδομένα στόχευσης, ροές βίντεο και πληροφορίες από την παρακολούθηση εχθρικών πλοίων, μικρών σκαφών, αεροσκαφών και χερσαίων δυνάμεων.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές το νέο drone MQ-4C Triton του Πολεμικού Ναυτικού, που φέρνει στο πεδίο της μάχης νέες στρατηγικές και διαστάσεις, θα τεθεί στα πρώτα στάδια επιχειρησιακής δυνατότητας και λειτουργίας στο τέλος του 2018 και αναμένεται να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ καλύτερα και πιο ποιοτικά δεδομένα στόχευσης αναφορικά με τις κινήσεις του εχθρού σε μεγαλύτερη ταχύτητα και με μεγαλύτερη εμβέλεια.

Το Triton είναι ένα drones κατασκοπείας, επιτήρησης και αναγνώρισης, σχεδιασμένο να αντέχει σε μεγάλα υψόμετρα και να καλύπτει μια εκτεταμένη περιοχή, ενώ μπορεί να εκτελεί αποστολές για πάνω από 24 ώρες σε υψόμετρα μεγαλύτερα από 50.000 πόδια, χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένους αισθητήρες και συστήματα ραντάρ, εξήγησαν οι προγραμματιστές του Πολεμικού Ναυτικού.

Το drone Triton έχει ως στόχο να αποκτήσει το αμερικανικό ΠΝ ένα ουσιαστικό τακτικό πλεονέκτημα στον Ειρηνικό, δεδομένου του τεράστιου προβλήματος που είναι οι αποστάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι τόσο μεγάλες, ώστε να καθιστούν πολύ δύσκολες τις αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης.

Έτσι το Triton αποτελεί η λύση για το πρόβλημα αυτό χάρη στην εμβέλεια του που του προσφέρει τη δυνατότητα να εντοπίζει σε διασκορπισμένες περιοχές, διαφόρων ειδών απειλές και εχθρικές δυνάμεις.

Το νέο drone θα βοηθήσει επίσης, σε στενή συνεργασία με το αεροσκάφος P-8 Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού στην παρακολούθηση και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και αποτελεί την “απάντηση” των Αμερικανών στο ευρύ φάσμα προηγμένων αισθητήρων μεγάλης εμβέλειας, αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων που διαθέτει ο εχθρός στην περιοχή.

Οι αισθητήρες που έχουν ενσωματωθεί στο Triton αποκαλούνται από το Πολεμικό Ναυτικό ως “αισθητήρες πολλαπλών λειτουργιών”, καθώς αποτελούνται από έναν ηλεκτρο-οπτικό υπέρυθρο αισθητήρα, ένα ραντάρ τύπου active electronically scanned array radar -AESA με εύρος 360 μοιρών και ένα ραντάρ τύπου inverse synthetic aperture radar - ISAR, τα οποία δημιουργούν μια κοινή πλήρης επιχειρησιακή εικόνα του πεδίου, με εικόνες, δεδομένα και βίντεο πραγματικού χρόνου.

Το drone Triton είναι επίσης αυτόνομο και ικανό να πλοηγείται χωρίς να χρειάζεται να ελεγχθεί από απόσταση, ανέφεραν οι προγραμματιστές της Northrop Grumman.

Οι αλγόριθμοι υπολογιστών και τα ενσωματωμένα συστήματα που διαθέτει, του επιτρέπουν να υπολογίζει τις συνθήκες ανέμου, θερμοκρασίας και υψομέτρου, αναφορικά με την πορεία που πρέπει να πάρει στην πλοήγηση και το χειρισμό του.

Συνεπώς, το drone Triton είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί και να επιχειρεί, όπως το Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, αλλά με την διαφορά ότι το Triton θα χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό, για θαλάσσιες επιχειρήσεις, αφού έχει σχεδιαστεί για αποστολές κατασκοπείας, επιτήρησης και αναγνώρισης μεγάλης εμβέλειας και μεγάλης διάρκειας και ταιριάζει απολύτως στις ανάγκες των Αμερικανών στο γεωγραφικά διασκορπισμένο θέατρο επιχειρήσεων του Ειρηνικού.

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...