Κόσμος

Macallan: Κοστίζει 1,5 εκατ. η φιάλη - Ή πίνεις ουίσκι ή δεν πίνεις... (Εικόνες)

Έχει χαρακτηριστεί ως το «Ιερό Δισκοπότηρο των Ουίσκι» εξαιτίας της σπανιότητας και της ποιότητάς του που δημιουργεί μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του. Το ουίσκι Macallan του 1926 που εμφιαλώθηκε το 1986 αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ουίσκι που έχουν υπάρξει, και απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς καθώς η τιμή του σπάει συνεχώς κάθε ρεκόρ.

Από τις πλέον πολύτιμες συλλογές της φίρμας Macallan αναδεικνύεται εκείνη του 1926 που συμπεριλάμβανε 24 μπουκάλια που είχαν φιλοτεχνηθεί από γνωστούς καλλιτέχνες το 1986. Η συλλογή που αποτελεί το «Ιερό Δισκοπότηρο» για τους συλλέκτες, έχει αποδειχθεί τόσο επιτυχημένη που μέσα σε διάστημα λιγότερο των δυο μηνών, έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες δυο φιάλες που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τα κέρδη που δημιούργησαν.

Τον Οκτώβριο μια φιάλη Macallan 60 ετών πουλήθηκε μέσω τηλεφώνου σε έναν συλλέκτη από την Ασία στην τιμή ρεκόρ του 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων, για να δει το ρεκόρ της να σπάει από ένα «αδελφάκι» της, καθώς στις 29 Νοεμβρίου μια ακόμη φιάλη από την ίδια συλλογή δόθηκε αντί 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Christie’s. Όπως ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών το μπουκάλι πουλήθηκε αντί του αναφερόμενου ποσού κατά την διάρκεια της δημοπρασίας Christie’s Finest & Rarest Wines & Spirits που συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον των συλλεκτών πολύτιμων φιαλών αλκοόλ.

Η συλλογή που βρίσκονταν τα δυο μπουκάλια έχει φιλοτεχνηθεί από τον Valerio Adami που έχει διακοσμήσει τις 12 από τις 24 φιάλες, ενώ οι υπόλοιπες έχουν την τέχνη του Peter Blake. Η συγκεκριμένη όμως φιάλη που έσπασε κάθε ρεκόρ πώλησης ήταν ξεχωριστή, καθώς ήταν η μοναδική που ζωγραφίστηκε στο χέρι από τον Ιρλανδό καλλιτέχνη Michael Dillon.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το μπουκάλι που είναι όλο ζωγραφισμένο στο χέρι «απεικονίζει το Easter Elchies House της Macallan, εν αντιθέσει με το σκηνικό των σκωτσέζικων Highlands και αποτελεί πραγματικά μοναδικό κομμάτι». Η καλλιτεχνική νότα του μπουκαλιού έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα που ντύνει ένα μοναδικό ουίσκι που είναι ένα από τα πιο σπάνια ουίσκι που έχουν παραχθεί ποτέ.

Σύμφωνα με ειδικούς του ουίσκι, η Macallan αποτελεί από τους πλέον αξιοσέβαστους ποτοποιούς της Σκωτίας και η συγκεκριμένη συλλογή αποτελεί μια από τις παλαιότερες και πιο σπάνιες συλλογές ουίσκι που έχουν παραχθεί ποτέ. Όποιος συλλέκτης διαθέτει μια φιάλη από την σπουδαία σειρά του 1926, κρατάει στα χέρια του ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια δημιουργίας που όλοι θέλουν να αποκτήσουν.

https://twitter.com/ChristiesInc/status/1068132517201543168

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...