Βαλκάνια

Mυρίζει μπαρούτι στα Βαλκάνια: Το Κοσσυφοπέδιο θα εξοπλισθεί με 250 αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, Καντρί Βεσέλι, δήλωσε σήμερα ότι η δημιουργία του στρατού του Κοσσυφοπεδίου αποτελεί συνέχεια του UCK.

Ο Βεσέλι, σε συνέντευξή του στην ‘Blic’, δήλωσε ότι στρατιωτικός εξοπλισμός, δωρεά από τις ΗΠΑ για το Κοσσυφοπέδιο, βρίσκεται στο δρόμο, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία παράδοσης.

«Ο στρατός που δημιουργήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου είναι συνέχεια των ηρωικών ημερών του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου- UCK και επιτρέψτε να πω ότι η διαδικασία μετασχηματισμού σε στρατό, των δυνάμεων ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου, θα γίνει σε αρκετά χρόνια, ώστε να αποκτήσει την ικανότητα που χρειάζεται».

Πρόσθεσε ότι ο ενεργός στρατός θα αποτελείται από 5.000 στρατιώτες.

«Στον ενεργό στρατό θα υπάρχουν 5.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, θα υπάρχει εξοπλισμός. Ξεκινάμε με εξοπλισμό τεθωρακισμένων οχημάτων, θα υπάρξουν και άλλοι εξοπλισμοί όπως προβλέπει το δόγμα της Άμυνας που έχει η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου. Το δόγμα δεν είναι επιθετικό, αλλά δόγμα εταιρικής σχέσης, δόγμα καλής γειτονίας, είναι το δόγμα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Κοσσυφοπεδίου με διεθνείς εταίρους στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας», είπε.

Ο Βεσέλι τόνισε ότι οι μεγάλοι υποστηρικτές του Κοσσυφοπεδίου όπως είναι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν στο στρατό και άλλον εξοπλισμό εκτός από τα 250 τεθωρακισμένα οχήματα.

«Ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου θα έχει περίπου 250 τεθωρακισμένα οχήματα. Θα λάβουμε επίσης και άλλον εξοπλισμό που θα είναι πιο επιθετικός, αλλά και αμυντικό. Όταν παραλάβουμε τον εξοπλισμό αυτόν θα ενισχύσουμε την άμυνα σε αέρα και έδαφος», είπε χαρακτηριστικά ο Βεσέλι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ραδιοτηλεόρασης Κοσσυφοπεδίου.

rtklive.com

echedoros

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ