Κοινωνία

Gatwick: Η ταλαιπωρία συνεχίζεται - Ακυρώσεις πτήσεων

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται. Ακυρώνονται οι πτήσεις στο Gatwick. Άγνωστο πότε θα ξανανοίξει.

Ατελείωτη ταλαιπωρία φαίνεται πως περίμενε όσους επιβάτες είχαν... αυταπάτες πως θα απογειωθούν από το αεροδρόμιο Gatwick.

Κι αυτό γιατί άλλο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έγινε αντιληπτό κοντά στο αεροδρόμιο του Gatwick, με τις αρχές να κλείνουν το αεροδρόμιο. Κι αφού οι επιβάτες έχουν… ξεροσταλιάσει ώρες ολόκληρες, αρμόδιος δήλωσε ότι μπορεί να πάρει και δύο ημέρες μέχρι να βρουν το drone!

“Προφανώς, στόχος μας είναι να ξανανοίξουμε, αλλά μόνο όταν κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει με ασφάλεια”, είπε ο Κρις Γούντρουφ μιλώντας στο BBC. “Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούμε και δεν μπορώ να σας πω τι ώρα θα ξανανοίξουμε”, πρόσθεσε.

Έτσι λοιπόν ήδη η easyJet ακύρωσε όλες τις πτήσεις της Πέμπτης από και προς το αεροδρόμιο. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πότε το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει και ως εκ τούτου ακυρώνουμε όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ σήμερα», ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία.

«Αναμένουμε η διαταραχή να συνεχιστεί και αύριο», προσθέτει η ανακοίνωση.

Το διεθνές αεροδρόμιο, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Βρετανία, έκλεισε από το βράδυ της Τετάρτης, όταν θεάθηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) να πετούν στην περιοχή, μια ενέργεια την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν “σκόπιμη”. Ως αποτέλεσμα, έχει προκληθεί χάρος καθώς 110.000 επιβάτες επρόκειτο να αναχωρήσουν ή να φτάσουν στο αεροδρόμιο αυτό σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στα γκισέ των πληροφοριών οι επιβάτες σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων. Άλλοι διαμαρτύρονται επειδή αναγκάστηκαν να μείνουν καθηλωμένοι για πολλές ώρες μέσα στο αεροπλάνο τους.

“Όλες οι πτήσεις αναστέλλονται σήμερα λόγω της δραστηριότητας των drones γύρω από το αεροδρόμιο” ανέφερε στο Twitter η διαχειρίστρια εταιρεία, κάνοντας λόγο για “σκόπιμη απόπειρα διατάραξης των πτήσεων”.
«Ανεύθυνη ενέργεια» – Παίζει με τα… νεύρα των αρχών ο δράστης
Ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από την πλευρά του κατήγγειλε μια ενέργεια “ανεύθυνη και εντελώς απαράδεκτη”, υπενθυμίζοντας ότι αυτό που έγινε είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών.

Το αεροδρόμιο έκλεισε γύρω στις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης, όταν θεάθηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πετούν στον χώρο. Ξαναλειτούργησε για περίπου 45 λεπτά κατά τη διάρκεια της νύχτας και έκλεισε και πάλι τα ξημερώματα, καθώς αναφέρθηκαν ξανά πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή.

Η αστυνομία του Σάσεξ ανέφερε ότι δεν έχει καμία ένδειξη πως η ενέργεια αυτή σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ