Τεχνολογία

Facebook: Έλεγξε και εσύ μήπως δημοσιοποιήθηκαν οι «κρυφές» φωτογραφίες σου

Βγήκαν στη φόρα οι φωτογραφίες που κρατούσαμε κρυφές από όλους. Σύμφωνα με το Facebook ναι. Είναι ο μεγάλος αδερφός που μας παρακολουθεί και τώρα δίνει πρόσβαση σε φωτογραφίες μας που εμείς έχουμε επιλέξει να αποκρύψουμε.

Το Facebook ανακοίνωσε πως διέρρευσαν αδημοσίευτες φωτογραφίες πάνω 6,8 εκατομμύρια χρηστών οι οποίοι επέτρεψαν σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως διόρθωσε το σφάλμα, ωστόσο έχουν επηρεαστεί πάνω από 1.500 εφαρμογές.

Σύμφωνα με τη Facebook, ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε φωτογραφίες χρηστών οι οποίοι δεν έδωσαν τη σχετική άδεια, από τις 13 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με στέλεχος του Facebook, οι μόνες εφαρμογές που είχαν πρόσβαση στις «κρυφές» φωτογραφίες των χρηστών ήταν αυτές στις οποίες οι ίδιοι οι χρήστες είχαν ήδη δώσει έγκριση για τις δημόσιες φωτογραφίες τους, μέσω της εταιρείας API.

«Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα ενδέχεται να έχει επηρεάσει πάνω από 6,8 εκατομμύρια χρήστες και πάνω από 1.500 εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει 876 προγραμματιστές» ανέφερε ο άνθρωπος του Facebook, τονίζοντας ότι «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το bug οδήγησε σε μεγαλύτερης έκτασης διαρροή».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν κάποιος δίνει άδεια σε μια εφαρμογή να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες του στο Facebook, συνήθως δίνει πρόσβαση μόνο στις φωτογραφίες που οι χρήστες δημοσιεύουν στο timeline. Σε αυτή την περίπτωση όμως, το σφάλμα αυτό έδωσε σε προγραμματιστές πρόσβαση σε άλλες φωτογραφίες.

Από την πλευρά του, το Facebook ζήτησε και αυτή τη φορά συγγνώμη από τους χρήστες.

Γνωστοποίησε επίσης ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα εργαλεία που θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές μα προσδιορίσουν ποιοι χρήστες μπορεί να έχουν επηρεαστεί, αλλά και πώς να σβήσουν τις εν λόγω φωτογραφίες.

Σημειώνεται ωστόσο ότι πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά παραβιάσεων δεδομένων στο Facebook, το οποίο βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» των αρχών μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...