Κόσμος

7χρονη Ινδή κατήγγειλε τον πατέρα της στην Αστυνομία γιατί δεν της έφτιαξε τουαλέτα

Ένα κορίτσι επτά ετών από την Ινδία κατέθεσε μια καταγγελία στην αστυνομία για τον πατέρα της, αφού αυτός δεν τήρησε την υπόσχεσή του να της χτίσει μια τουαλέτα.

Σε επιστολή της προς την αστυνομία, η Hanifa Zaara ζήτησε τη σύλληψη του πατέρα της. Είπε επίσης ότι «ντρεπόταν» ότι έκανε την ανάγκη τηε έξω και ότι ο πατέρας της την εξαπάτησε.

Σύμφωνα με την UNICEF, πολλοί Ινδοί δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες και σχεδόν 500 εκατομμύρια αναγκάζονται να κάνουν την ανάγκη τους στο ύπαιθρο. Υπάρχουν επίσης χώροι όπου έχουν κατασκευαστεί τουαλέτες, αλλά πολλοί δεν τις χρησιμοποιούν.
Η Hanifa, όμως, δεν είχε ποτέ στο σπίτι της τουαλέτα. Ζει σε μια μικρή πόλη στο νότιο ινδικό κράτος του Ταμίλ Ναντού.

Μιλώντας στο BBC, η 7χρονη είπε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να χτίσει μια τουαλέτα όταν βρισκόταν στο νηπιαγωγείο, αφού ανακάλυψε ότι λίγοι άνθρωποι στη γειτονιά της είχαν την δυνατότητα.

"Ντρεπόμουν να πάω έξω και ένιωθα άσχημα όταν οι άνθρωποι με κοίταζαν", είπε ο Hanifa.

Ο πατέρας της της είπε ότι θα την χτίσει την τουαλέτα αν περνούσε την τάξη της.

"Έχω πάει στην τάξη μου από το νηπιαγωγείο", έγραφε. "Είμαι στη δεύτερη τάξη τώρα. Και εξακολουθεί να λέει ότι θα το κάνει. Αυτή είναι μια μορφή εξαπάτησης, επομένως παρακαλώ τον συλλάβετε. "

Πρόσθεσε επίσης ότι, αν η αστυνομία δεν τον συλλάβει, θα πρέπει τουλάχιστον να τον αναγκάσει να της παράσχει μια υπογεγραμμένη επιστολή, δηλώνοντας πότε θα την χτίσει την τουαλέτα.

Ο πατέρας του κοριτσιού, ο Ehsanullah, δήλωσε, στο BBC, ότι άρχισε να κατασκευάζει την τουαλέτα, ωστόσο, δεν είχε αρκετά χρήματα για να τελειώσει, καθώς είναι άνεργος.

"Ζήτησα από τη Hanifa να μου δώσει περισσότερο χρόνο, αλλά σταμάτησε να μου μιλάει γιατί δεν μπορούσα να τηρήσω την υπόσχεσή μου", πρόσθεσε.

Αλλά η Χανίφα έδωσε την διή της απάντηση:  "Τόσον καιρό συνέχισε να μου λέει την ίδια δικαιολογία ότι δεν έχει αρκετά χρήματα. Έτσι πήγα στην αστυνομία "

Τη Δευτέρα, πήγε στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται πλησιέστερα στο σχολείο της, μαζί με τη μητέρα της, Mehareen.

Η Αστυνομία κάλεσε έπειτα τον πατέρα, ο οποίος έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα, ανησυχώντας ότι η γυναίκα και η κόρη του ήταν σε κίνδυνο. Κατά την άφιξη, ήταν συγκλονισμένος ανακαλύπτοντας τον λόγο για τον οποίο είχε κληθεί.

Ο Ehsanullah συχνά βοηθάει τους χωρικούς με τη γραφειοκρατία τους και γράφει επιστολές σε τοπικούς αξιωματούχους και νομοθέτες.

Διαβάζοντας την επιστολή που η κόρη του έγραψε στην αστυνομία, είπε ότι φαινόταν να έμαθε να γράφει επίσημα γράμματα παρακολουθώντας τον.

"Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα στραφεί εναντίον μου!" είπε.

Οι προσπάθειες της κοπέλας κατάφεραν να κερδίσουν τη συμπάθεια και την υποστήριξη της αστυνομίας.

"Η καταγγελία της ήταν πολύ ειλικρινής, οπότε προσπαθήσαμε να επιλύσουμε το ζήτημα", δήλωσε ο αστυνομικός που ανέλβαε την υπόθεση.

Ενημέρωσε αξιωματούχους της επαρχίας που τώρα σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να χτίσουν περισσότερες από 500 τουαλέτες στη γειτονιά της Hanifa.

Η επτάχρονη είπε ότι ήταν "πολύ χαρούμενη" με το αποτέλεσμα της επιστολής της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ