Κόσμος

Όλη η ένταση του Brexit σε ένα βίντεο: Η τσαντισμένη Μέι «τα χώνει» στον Γιούνκερ στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες


Δυστυχώς τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ τι ειπώθηκε σήμερα, ανάμεσα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την Τερέζα Μέι, στην έντονη συζήτηση που είχαν κατά τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, η γλώσσα του σώματος των δύο πρωταγωνιστών του βίντεο τα λέει όλα: Η βρετανίδα πρωθυπουργός, κρατώντας σφιχτά το τσαντάκι της και με δολοφονικό βλέμμα, στέκεται... απειλητικά κοντά στον πρόεδρο της Κομισιόν και του μιλά σε έντονο ύφος, με τον ίδιο να την παρακολουθεί σαστισμένος.

H σκηνή θύμισε σε πολλούς Βρετανούς την στάση σώματος που υιοθετούσε η Μάργκαρετ Θάτσερ για να εκφοβίσει τους ηγέτες των άλλων κρατών στις ευρωπαϊκές συσκέψεις.

Είναι κοινό μυστικό εξάλλου ότι η Θάτσερ χρησιμοποιούσε πάντα τη μεγάλη τσάντα της ως σύμβολο κύρους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μετατραπεί και σε... όπλο, αν χρειαστεί.

Οι τηλεοπτικές κάμερες αιχμαλώτισαν την έντονη συνομιλία, ωστόσο ο μεγάλος θόρυβος στην αίθουσα, όπως και το γεγονός ότι τα μικρόφωνα ήταν απενεργοποιημένα, είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφεί μόνο ένα βουητό, αφήνοντας τα υπόλοιπα στη φαντασία μας.

https://twitter.com/PhilipSime/status/1073516384095739904?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ