Καιρός

Ψυχρές αέριες μάζες από το Β. Πόλο κατακλύζουν την Ευρώπη προκαλώντας εκτεταμένη χιονοκάλυψη (βίντεο)


Αρκετά εκτεταμένη χιονοκάλυψη περιμένουμε στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα καθώς μια ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης κατακλύζει την ήπειρο. Και η χώρα μας επηρεάζεται από το ψύχος, κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, όμως μέχρι στιγμής τα φαινόμενα είναι αρκετά πιο ασθενή από την Κεντρική Ευρώπη όπου το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν προβλήματα μέχρι την Παρασκευή 14/12.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η νεότερη δορυφορική εκτίμηση χιονοκάλυψης καθώς και προγνωστικοί χάρτες με την επέκτασή της και το ύψος χιονιού στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες.

Στην Ελλάδα περιμένουμε χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας την Πέμπτη 13/12 και την Παρασκευή 14/12 καθώς ένα θερμό μέτωπο προερχόμενο από τα δυτικά θα συνδυαστεί με τις ψυχρές επιφανειακές αέριες μάζες. Τα φαινόμενα περιμένουμε να είναι έντονα στη Νότια Ελλάδα και οι χιονοπτώσεις γενικά ασθενείς, όμως περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού θα δώσουμε σε επόμενες ανακοινώσεις.

Πηγή meteo.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...