Κόσμος

«Χτενίζουν» περιοχή στο Στρασβούργο για να εντοπίσουν τον μακελάρη - Μεγάλη επιχείρηση από τη γαλλική αστυνομία - Δείτε ζωντανά

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο του ανθρωποκυνηγητού που έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη της προχθεσινής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, με τρεις νεκρούς.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Neudorf, και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 29χρονος βασικός ύποπτος της επίθεσης, Σερίφ Σεκάτ κρύβεται σε κάποιο κτίριο.

Δείτε live

https://youtu.be/48eDCjmxjTc

Περιπολικά έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους και έχουν αποκλείσει την περιοχή εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Πάνοπλοι αστυνομικοί κινούνται σε ομάδες, πραγματοποιώντας εφόδους σε σπίτια, κρατώντας αυτόματα όπλα. Περαστικοί και δημοσιογράφοι κλήθηκαν από τις αρχές να απομακρυνθούν.

«Θέλουμε να άρουμε πάσα αμφιβολία, όπως κάνουμε εδώ και 36 ώρες. Δεν είχαμε κάποια πληροφορία και η επιχείρηση αυτή δεν προαναγγέλλει τίποτα, ας αφήσουμε την έρευνα να συνεχιστεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ενώπιον της Γερουσίας.

Διεξάγονται έρευνες σε πολλές περιοχές. «Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να λέει ότι το πρόσωπο που αναζητούμε βρίσκεται σε αυτή την περιοχή» επιβεβαίωσε μια αστυνομική πηγή στο AFP.

Σύμφωνα με μια άλλη αστυνομική πηγή, αυτή η επιχείρηση διεξάγεται στο πλαίσιο της έρευνας, όμως δεν έχει άμεσο στόχο τη σύλληψη του υπόπτου.

Ο Σερίφ Σεκάτ είχε πάρει ταξί για να μεταβεί στη συνοικία Νεντόρφ μετά το μακελειό της Τρίτης.

Κατέληξε ένας από τους σοβαρά τραυματισμένους
Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου ανήλθε σήμερα σε τρεις και των τραυματιών σε 13, ανάμεσά τους οι πέντε σοβαρά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, έπειτα από τον θάνατο ενός σοβαρά τραυματισμένου, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

«Ο απολογισμός, πάντα προσωρινός, είναι πλέον τρεις νεκροί, πέντε σοβαρά τραυματισμένοι και οκτώ ελαφρά», ανέφερε η νομαρχία του Κάτω Ρήνου σε ανακοίνωσή της.΄Ενας από τους πέντε σοβαρά τραυματισμένους από την επίθεση είναι εγκεφαλικά νεκρός, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...