Πολιτική

Φυλακή και κατάσχεση περιουσίας για τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο

Σε φυλάκιση 15 ετών καταδικάστηκε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος για τα αδικήματα της τοκογλυφίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Μάλιστα αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας του.

Το Δικαστήριο με πλειοψηφία 2-1 απόφασισε η καταδίκη να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η ίδια απόφαση λήφθηκε και για τους τρεις συγκατηγορούμενους του πρώην υφυπουργού, οι οποίοι επίσης καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 15 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι-κατά περίπτωση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ και της καταβολής εγγυησης 5.000 ευρώ.

Κατάσχεση περιουσίας

Παράλληλα, αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προιόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκ ευρω για τον Γιαννη Ανθόπουλο, συμπεριλαμβανομένου και του σπιτιου του στη Βούλα και 5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις. Επιπλέον στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρω στον κάθε ένα.

Η υπόθεση εφτασε στη δικαιοσύνη από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet- για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές.

Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει κατα τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδης, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...