Εσωτερική Ασφάλεια

«Φορτώνουν» στους αστυνομικούς τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Βαρύ το κατηγορητήριο

«Κόλαφος» είναι το κατηγορητήριο που συντάχθηκε για τους τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνται στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και οι οποίοι θα απολογηθούν τελικά στις 12 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, στους κατηγορούμενους αστυνομικούς αποδίδεται ότι συνέβαλαν με κλωτσιές και χτυπήματα στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής αποδίδει στους αστυνομικούς ότι έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριούμε πάτημα στο πόδι τουπροκαλώντας του σωματική βλάβη «η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει»

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Οι τέσσερις αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σήμερα, Δευτέρα ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Ποια αναμένεται να είναι η υπερασπιστική τους γραμμή

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία, ενώ στη συνέχεια ο «δράστης» που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο, προσπάθησε να διαφύγει.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...