Περιβάλλον

Τρομακτικό σενάριο: Ο χάρτης που δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει τις Κυκλάδες

Το National Geographic χαρτογράφησε τι επιπτώσεις που θα έχει σε κάθε ήπειρο το ενδεχόμενο το επίπεδο της θάλασσας να ξεπεράσει τα 66 μέτρα σε ύψος.

Οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον Βόρειο και Νότιο Πόλο απειλούνται με αφανισμό με την Αφρική να εμφανίζεται πιο τυχερή επειδή έχει αλλάξει η μορφολογία της. Όσον αφορά στην Ευρώπη, πόλεις όπως το Άμστερνταμ, η Ρίγα, το Λονδίνο και η Βενετία θα «πνιγούν», το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας θα εξαφανιστεί όπως και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, τα οποία θα βυθιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Όσον αφορά στην Αμερική, οι αλλαγές στην ανατολική ακτή θα είναι θεαματικές, καθώς περιοχές όπως το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Νέα Ορλεάνη θα ζήσουν στιγμές που έχουμε δει στην ταινία «Μετά την επόμενη μέρα».

Στον χάρτη που ακολουθεί, είναι εμφανές ότι λείπουν σχεδόν όλες οι Κυκλάδες που σύμφωνα με την έρευνα βρίσκονται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής και απειλούνται προς εξαφάνιση.

Πηγή: cyclades24.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...