Κόσμος

Τραμπ: Δεν βρέθηκε ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι συνεργάστηκα με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως οι ερευνητές δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι υπήρξε συνεργασία με τη Ρωσία, μία ημέρα αφού Αμερικανοί εισαγγελείς αποκάλυψαν λεπτομέρειες για την προσπάθεια ενός Ρώσου, που ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα, να βοηθήσει την προεκλογική εκστρατεία του το 2016.

Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Έπειτα από δύο χρόνια και έγγραφα εκατομμυρίων σελίδων (και κόστος που ξεπερνά τα 30 εκ. δολ.) καμία συνεργασία!».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1071389414239162369

Η φερόμενη ρωσική προσέγγιση καταγράφεται λεπτομερώς σε ένα από τα πολλά δικαστικά αρχεία στα οποία αναφέρθηκαν την Παρασκευή (χθες) Αμερικανοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη, καθώς ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερ Μάλερ επιδιώκει τη φυλάκιση του πρώην δικηγόρου του Τραμπ, Μάικλ Κόεν. Ο Κόεν αναμένεται να κατηγορηθεί την ερχόμενη εβδομάδα για παραβιάσεις της προεκλογικής εκστρατείας, οικονομικά εγκλήματα και ψευδείς δηλώσεις στο Κογκρέσο σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Τραμπ στη Ρωσία.

Ο Κόεν δήλωσε στους εισαγγελείς πως στη διάρκεια συζητήσεων για ένα ξενοδοχείο που θα έφερε το όνομα του Τραμπ στη Μόσχα, προσεγγίστηκε τον Νοέμβριο του 2015 από έναν μη κατονομαζόμενο Ρώσο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι «πρόσωπο εμπιστοσύνης» στη Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρεται στο αρχείο αυτό.

Ο Ρώσος προσέφερε «συνέργεια σε κυβερνητικό επίπεδο» με την εκστρατεία του Τραμπ ασκώντας πίεση για μια συνάντηση ανάμεσα στον Τραμπ και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρεται στο αρχείο, όπου προστίθεται πως ο Κόεν είπε ότι δεν έδωσε συνέχεια στην πρόταση αυτή.

Ο Μάλερ είπε πως οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο σχέδιο ανάπτυξης στη Μόσχα σχετίζονται με την έρευνά του επειδή συνέβησαν «σε χρόνο που καταβάλλονταν έντονες προσπάθειες από τη ρωσική κυβέρνηση να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ».

Σε ένα ξεχωριστό ομοσπονδιακό δικαστικό αρχείο, το γραφείο του Μάλερ ανέφερε χθες πως ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Πολ Μάναφορτ είπε ψέματα στους ερευνητές για τις επαφές του με έναν Ρώσο που σχετιζόταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Στο αρχείο καταγράφεται λεπτομερώς γιατί το γραφείο του Μάλερ ανακάλεσε την περασμένη εβδομάδα μια συμφωνία με τον Μάναφορτ, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του τον Σεπτέμβριο σε δύο κατηγορίες συνωμοσίας και συμφώνησε να συνεργαστεί με τους ερευνητές, ελπίζοντας σε μια ελαφρύτερη ποινή.

Ο Μάλερ ερευνά αν υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016 και τη Ρωσία, η οποία σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να ενταθεί μια επιχείρηση επιρροής προκειμένου να επηρεαστεί η ψήφος υπέρ του Τραμπ έναντι της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Χϊλαρι Κλίντον.

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις εκλογές με σκοπό να βοηθήσει τον Τραμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...