Εσωτερική Ασφάλεια

Το απόλυτο φιάσκο: Εκτός φυλακής ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς

Εντός της επόμενης ώρας αποφυλακίζεται ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς και όλοι οι υπόλοιποι προφυλακισθέντες για την υπόθεση «λαθρεμπορίας» χρυσού, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως και έκριναν ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για προσωρινή κράτηση των «οκτώ» μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου που αφορούσε το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγορευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Στους υπόλοιπους 6 επιβληθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς εγγυοδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή, όταν διαβιβάστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην ανακρίτρια Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, άρα δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπόριο!

Εφόσον οι κατηγορούμενοι αποδείξουν ότι είναι νόμιμη η κατοχή του χρυσού τότε θα υπάρξει και αλλαγή της πορείας της υπόθεσης.

Η αποφυλάκιση, όμως, αποτελεί και προσωπικό «Βατερλώ» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, έσπευσε να δικάσει και να καταδικάσει.
Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Ριχάρδου Μυλωνά, δήλωσε: «Μου προκαλούν νομική αδυναμία οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον πελάτη μου. Δεν υπάρχει καμία δυσκολία στην εξεύρεση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ. Θα έπρεπε ο πελάτης μου να στραφεί εναντίον όσων των διέβαλαν και τον κατηγόρησαν. Βάρυνε η υπόθεση εξαιτίας των αναφορών του πρωθυπουργού στη Βουλή.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...