Εκκλησία

Τι τρέχει στην Μητρόπολη Εδέσσης; Μοναχός καλεί τον κόσμο να φύγει από τις εκκλησίες

«Μοναχός» που περιφέρεται στην Πέλλα, αποκαλεί τους επισκόπους της Εκκλησίας αιρετικούς και καλεί τους πιστούς σε απόσχιση από την Εκκλησία της Ελλάδος. 

Τη δράση του μοναχού καταγγέλλει η Μητρόπολη Εδέσσης σε ανακοίνωσή της και συγκεκριμένα αναφέρει:

Πληροφορηθήκαμε ότι στην Μητροπολιτική Επαρχία μας περιφέρεται μοναχός ονομαζόμενος Μακάριος, ο οποίος δηλώνει Αγιορείτης και μάλιστα Κουτλουμουσιανός. Ο εν λόγω μοναχός περιφέρεται διανέμοντας φυλλάδια ζηλωτικού περιεχομένου χαρακτηρίζοντας όλους τους επισκόπους της Εκκλησίας αιρετικούς και προδότες της πίστεως. Προτρέπει επίσης τους ανυποψίαστους ακροατές του να απομακρυνθούν από τις ενορίες τους και να αποσχισθούν από την Εκκλησία της Ελλάδος με την πρόφαση μιάς αυθαίρετης και αστήρικτης αποτειχίσεως.

Προ ημερών η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις Μητροπόλεις, ότι ο μοναχός αυτός έχει από ετών διαγραφεί από το μοναχολόγιο της μονής της μετανοίας του, αφού διέκοψε ο ίδιος κάθε κοινωνία με την ιερά αδελφότητα, και έκτοτε δεν έχει καμία σχέση με αυτήν.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή όλων των πιστών για την διχαστική προσηλυτιστική δράση του και συνιστούμε την επικοινωνία με τους κανονικούς ποιμένες των ενοριών τους σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν αυτήν η κάποιαν άλλη παρόμοια δραστηριότητα. Δυστυχώς πάντοτε θα υπάρχουν εκείνοι που με πρόφαση το θέλημα του Θεού προκαλούν θανάσιμο κίνδυνο στις ψυχές των ανθρώπων κατά τον λόγο του Κυρίου μας: «Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισιν λύκοι άρπαγες.» (Μθ. 7,15) Δηλαδή, προσέχετε τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έρχονται σε σας με ένδυμα προβάτου, αλλά μέσα τους είναι λύκοι αρπακτικοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...