Καιρός

Τι κάνουν; Μας...ψεκάζουν! Επιστήμονες θα ξεκινήσουν πείραμα γεωμηχανικής και θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τον ήλιο

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να επιχειρήσουν δημοσίως ένα πείραμα γεωμηχανικής. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν σωματίδια για να αποκλείσουν τον ήλιο σε μια προσπάθεια να "σώσουν" την ανθρωπότητα από την υπερθέρμανση του πλανήτη και να δροσίσουν την Γη.

Αυτή η απίστευτα κακή ηχητικά ιδέα μοιάζει σαν να προέρχεται από ένα πραγματικό γεγονός. Το 1991, το ηφαιστειακό Όρος Pinatubo ξέσπασε στις Φιλιππίνες, στέλνοντας εκατομμύρια τόνους τέφρας και διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα. Αυτό το στρώμα σωματιδίων στην πραγματικότητα μείωσε τις παγκόσμιες θερμοκρασίες για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι στέλνοντας στην ατμόσφαιρα ένα παρόμοιο επίπεδο σωματιδίων με αυτά που εκτοξέυθηκαν στον ουρανό κατά τη διάρκεια της έκρηξης του 1991, παρακάμπτοντας τη λάβα και τις εκρήξεις, θα μπορούσαν να μειώσουν τις παγκόσμιες θερμοκρασίες αρκετά ώστε να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν κάποιες από τις πιο σοβαρές συνέπειες της "αλλαγής του κλίματος".

Αλλά ακόμη και τα πιο προοδευτικά μυαλά δεν βλέπουν με καλό μάτι την προσπάθεια να αλλάξει τεχνητά το παγκόσμιο κλίμα. Το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να καταστρέψει ριζικά και μόνιμα τα ατελείωτα οικοσυστήματα και τα παγκόσμια κλίματα για αιώνες.

Ειδικότερα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι διαπίστωσε ότι ο ψεκασμός σωματιδίων στην ατμόσφαιρα γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού θα μπορούσε να προκαλέσει ξηρασία στην υποσαχάρια Αφρική. Αλλά οι επιστήμονες προσπαθούν να βεβαιώσουν τους πάντες, ότι η δοκιμή τους δεν θα έχει σημαντική επίδραση στο κλίμα.

Η δοκιμή φέρεται να συνίσταται σε ένα μπαλόνι υψηλού υψομέτρου που θα πετάξει αρκετά μίλια στην ατμόσφαιρα και θα απελευθερώσει λιγότερο από μια λίβρα ανθρακικού ασβεστίου (μια λιγότερο επιβλαβή εναλλακτική λύση από το διοξείδιο του θείου που παράγεται από τα ηφαίστεια) και στη συνέχεια θα περάσει περίπου μια μέρα πετώντας μέσα από το σύννεφο που θα προκύψει για να μετρήσει τα αποτελέσματά του. Ο σκοπός αυτής της δοκιμής είναι να καταλάβουμε πώς ακριβώς συμπεριφέρεται η ουσία στον αέρα μας, ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να κατασκευάσουν ακριβέστερες προσομοιώσεις.

Φυσικά, άλλοι έχουν συγκεντρώσει πολλά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η χειραγώγηση του κλίματος γίνεται ήδη κάτω από τις μύτες μας. Ο Dane Wigington έχει μια ολόκληρη ιστοσελίδα με τίτλο GeoengineeringWatch.org στην οποία δημοσιεύει όλα τα στοιχεία που συλλέγει αποδεικνύοντας ότι οι κυβερνήσεις έχουν χειραγωγήσει τον καιρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι υπεύθυνοι για την ίδια την "αλλαγή του κλίματος" την πληρώνουμε όλοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ