Οπλικά συστήματα

Τι γυρεύει το δανέζικο αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου στην Κρήτη;

Tα δανέζικα αεροσκάφη υποκλοπών στην Κρήτη, συλλογή πληροφοριών στην Ανατολική Μεσόγειο και το μέλλον της Ελλάδας. Είναι γνωστό το ενδιαφέρον πολλών χωρών για τα συμβαίνοντα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο αυτό, δικαιολογείται προφανώς και η παρουσία του αεροσκάφους Ηλεκτρονικού Πολέμου, κυρίως καταγραφής και υποκλοπών, της Δανικής Πολεμικής Αεροπορίας που πρόσφατα εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Γράφει ο Ιωάννης Αναστασάκης, αντιπτέραρχος ε.α.

Ποιος είναι ο λόγος που μία χώρα φαινομενικά ουδέτερη, χωρίς ιδιαίτερο ενεργό ενδιαφέρον για την περιοχή, διαθέτει ένα μέσο καταγραφής και παρακολούθησης υψηλού κόστους; Ο προφανής λόγος είναι ότι: «Η γνώση είναι δύναμη» ή άλλως: «centia potesta est» όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι, σύμφωνα με το armyvoice.gr.

Η γνώση για το τι συμβαίνει γύρο από την Κρήτη και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, είναι ύψιστης ασφάλειας. Θέματα που αφορούν τους υδρογονάνθρακες, τη συγκέντρωση στην περιοχή πολεμικών πλοίων διαφόρων χωρών, τις ροές μεταναστών και προσφύγων, την ξενόφερτη τρομοκρατία προς την Ευρώπη, είναι πληροφορίες ύψιστης στρατηγικής αξίας και Περιφερειακής Ασφάλειας.

Στο συγκεκριμένο αεροσκάφος Ηλεκτρονικού Πολέμου, φαίνεται χαρακτηριστικά το πλήθος κεραιών τύπου «σπάθης» στη ράχη της ατράκτου που καλύπτουν ευρύ φάσμα τηλεπικοινωνιών, καθώς και το μαύρο ατρακτίδιο στην κοιλιά της ατράκτου που περιλαμβάνει ανιχνευτές έρευνας και καταγραφής του εδάφους (air to ground surveillance- AGS).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ