Κοινωνία

Τα Χριστούγεννα των άστεγων: «Ηρθε ο δήμος και μου μάζεψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο» (βίντεο)


Αστεγος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά εδώ και 7 χρόνια που βρίσκεται στους δρόμους - Η ζωή των άστεγων τις ημέρες των γιορτών

Ο γνωστός άστεγος της Σταδίου, Χρήστος, έχει περάσει επτά Χριστούγεννα και επτά Πρωτοχρονιές στον δρόμο και τα τελευταία χρόνια στολίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο, δίπλα από το αυτοσχέδιο σπίτι του.

Ωστόσο φέτος και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο δήμος «μάζεψε» το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Χρήστου, ενώ κάποιος υπάλληλος του δήμου πέταξε στα σκουπίδια τους μαρκαδόρους και τα μπλοκ ζωγραφικής του.

«Το δέντρο το πήρε ο δήμος για να το πετάξει, μου πήραν και την ταυτότητά μου. Δεν φταίει ο δήμος Αθηναίων, δεν έχω τίποτα με τον δήμο, αλλά ένας από αυτούς που οδηγούν αυτοκίνητο του δήμου κάθε χρόνο μου κάνει το ίδιο. Μου παίρνει ρούχα και παπούτσια και τα πετάει», τόνισε στην ΕΡΤ ο 46χρονος.

«Ζωγράφιζα και μοίραζα τις ζωγραφιές στα παιδάκια. Τώρα θα καθόμουν εδώ και θα ζωγράφιζα. Μου πήραν πέντε μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους αξίας πάνω από 70 ευρώ», σημείωσε ο Χρήστος.

https://player.vimeo.com/video/307340517?app_id=122963

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ