Κόσμος

Συναγερμός στη Βαρκελώνη - Προειδοποίηση των ΗΠΑ για κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης

Οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν για επανάληψη του εφιάλτη της τρομοκρατικής επίθεσης του 2017 στη Βαρκελώνη. Η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού ενόψει των εορτασμών στο τέλος του έτους.

«Ισπανία: ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση στις περιοχές όπου υπάρχει κίνηση οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων, στην ζώνης της Ράμπλα της Βαρκελώνης τα Χριστούγεννα και το Νέον Ετος», αναφέρεται σε προειδοποίηση του γραφείου προξενικών υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Τρομοκράτες πιθανόν να πραγματοποιήσουν επίθεση... με στόχο τουριστικές περιοχές, μέσα μαζικής μεταφοράς ή άλλες δημόσιες περιοχές», αναφέρεται στο κείμενο.

«Η τοπική αστυνομία και οι υπόλοιπες δυνάμεις της αστυνομίας εργάζονται για αυτήν την απειλή», διαβεβαίωσε στο τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο Rac1 ο τοπικός εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η αστυνομία αναζητεί έναν Μαροκινό 30 ετών, με άδεια οδήγησης λεωφορείου.

Η εφημερίδα El Periodico de Catalunya διαβεβαιώνει ότι η καταλανική αστυνομία αναφέρεται σε εσωτερικό σημείωμα στην πιθανότητα ένα πρόσωπο να προσπαθήσει να πέσει επάνω στο πλήθος με λεωφορείο στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ