Ελληνοτουρκικά

Συναγερμός στην Α. Μεσόγειο - Ευθεία απειλή Eρντογάν κατά Ελλάδας-Κύπρου: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα» - Προκλητική ομιλία στην σύνοδο των G20

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του μετά τη σύνοδο των G-20 στην Αργεντινή δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με κανέναν τρόπο , δεν θα επιτρέψουμε με τετελεσμένα να καταπατηθούν τα δικαιώματα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου".

Σκληρή ρητορική από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα των ερευνών των υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του μετά τη σύνοδο των G-20 στην Αργεντινή δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι τουρκοκύπριοι «είναι από τους κύριους δικαιούχους των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου» ενώ συνέχισε λέγοντας πως «η ενίσχυση της παρουσίας μας ( εννοώντας την Τουρκία) στην ανατολική Μεσόγειο είναι η αντανάκλαση αυτής της αποφασιστικότητας μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ερντογάν:

« Με κανέναν τρόπο , δεν θα επιτρέψουμε με τετελεσμένα να καταπατηθούν τα δικαιώματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» που είναι από τους κύριους δικαιούχους των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Η ενίσχυση της παρουσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η αντανάκλαση αυτής της αποφασιστικότητας μας. Όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί τα κύρια δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και όσο συνεχίζει την επιθετική της πολιτική τόσο θα εξακολουθούμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Όσον αφορά την υπόθεση Κασόγκι ο Ερντογάν δήλωσε «ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έχει στείλει εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία, αλλά δεν έχει μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες με την Άγκυρα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η συζήτηση για τη δολοφονία του Κασόγκι δεν ήταν μέρος της G20, ενώ ο μόνος αρχηγός κράτους που αναφέρθηκε στην υπόθεση ήταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.

Τέλος ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως η «Τουρκία έχει τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι ο δημοσιογράφος της Washington Post και κριτικός του de-facto κυβερνήτη της Σαουδικής Αραβίας, σκοτώθηκε μέσα σε 7 – 1/2 λεπτά, δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με όλες τις χώρες που τα ζήτησαν, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γερμανίας αλλά και της Σαουδικής Αραβίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ