Κόσμος

Συγκλονιστικός ο Μ. Σαλβίνι: «Η ΕΕ κατέστρεψε την Ελλάδα, χιλιάδες νέοι οδηγήθηκαν στην ανεργία» - Παραδίδει μαθήματα εθνικής πολιτικής στον Τσίπρα

Συγκλονιστικός ο Μ. Σαλβίνι, ο οποίος κατακεραυνώνει το ιερατείο των Βρυξελλών. Για άλλη μια φορά παίρνει φιλελληνική θέση και λέει αυτά που φοβάται να ψελλίσει ο Τσίπρας.

Στην ουσία ο ηγέτης της Εθνικής Δεξιάς λέει ότι η Ευρώπη κατέστρεψε την Ελλάδα και έφθασε πλέον η ώρα για την αλλαγή, έφθασε η ώρα για την Ευρώπη των Εθνών.

«Ρωτήστε τους Έλληνες, όπως τους Γάλλους αυτές τις μέρες (σ.σ ‘’κίτρινα γιλέκα’’), ή τους Ιταλούς και τους Ισπανούς ανέργους σε τι μετατράπηκε το ευρωπαϊκό όνειρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ματέο Σαλβίνι σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA.

Στόχος μας, υποστήριξε, είναι η αλλαγή «από τα μέσα» η αποκατάσταση του αίματος στις φλέβες μιας Ευρώπης που έχει γίνει σκληρωτική, την οποία επί δεκαετίες έχουν διαχειριστεί οι ίδιοι κομματικοί σχηματισμοί και τα ίδια πρόσωπα.

Όπως υποστήριξε ο Σαλβίνι, «στόχος μας είναι να εισέλθουμε σε αυτά τα θεσμικά όργανα για να δώσουμε νέα ζωή σε ένα όνειρο, το "Ευρωπαϊκό πρότζεκτ"».

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα του ιταλού υπουργού Εσωτερικών έχει συμμαχήσει με άλλες ευρωσκεπτικιστικές και εθνικιστικές δυνάμεις όπως το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο).

Την υποστήριξή τους στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε για συμβιβαστική λύση με την ΕΕ στο θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού εξέφρασαν εξάλλου με κοινό ανακοινωθέν τους οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα η Λέγκα του Βορρά στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Το κόμμα του Μ.Σαλβίνι αναμένεται να επικρατήσει στην Ιταλία. Το κόμμα του Ντι Μάιο έρχεται δεύτερο.

Η Λέγκα: 28 έδρες
Κίνημα Πέντε Αστέρων: 24 έδρες

Όλα αλλάζουν λοιπόν στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...