Βόρεια Ήπειρος

Στοχοποιούν Έλληνες τα Τίρανα: «Απειλή για την Αλβανία» δημοσιογράφοι και πολίτες - Καλούν σε αιματοχυσία οι Αλβανοί εθνικιστές


Στο στόχαστρο των αλβανικών αρχών έχουν μπει Έλληνες δημοσιογράφοι και πολίτες στους οποίους απαγορεύουν την είσοδο στην Αλβανία για το αυριανό 40ήμερο μνημόσυνο του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Έλληνες κρίνονται επικίνδυνοι και απειλή για την Αλβανία, από το επικίνδυνο και απειλητικό αλβανικό καθεστώς, το οποίο φέρει την ευθύνη της δολοφονίας του εθνομάρτυρα, αλλά και της σφοδρής καταπίεσης που δέχεται η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Εκτός αυτών, αλβανοί εθνικιστές, καλούν σε συγκρούσεις και ανθελληνικές συγκντρώσεις στο Αργυρόκαστρο προσβάλλοντας τη μνήμη του Κατσίφα, την ώρα που θα διενεργείται το μνημόσυνο.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Παναγιώτης Σαββίδης, επιχείρησε να περάσει τα αλβανικά σύνορα για να καλύψει εκ μέρους της εφημερίδας το αυριανό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές όμως του απαγόρευσαν την είσοδο.

Ο δημοσιογράφος σχολίασε το περιστατικό στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook όπου έγραψε με νόημα: «Ποια ευρωπαική χώρα; Και απο σήμερα επισήμως "Κίνδυνος για τη Δημόσια Ασφάλεια" της Αλβανίας, επειδή τους ξύνισαν τα δημοσιεύματα του ΘΕΜΑτος για τη δολοφονία Κατσίφα.»

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος είχε μεταβεί κανονικά στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου πριν από περίπου ένα μήνα, για να καλύψει την κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, κρίθηκε αυτή τη φορά «persona non grata» από τις αλβανικές αρχές, που δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη γειτονική χώρα.

Ο Παναγιώτης Σαββίδης κρατήθηκε επί περίπου δέκα λεπτά από τις αλβανικές αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, όπου και τον ανέκριναν για την ιδιότητά του και για τον λόγο της επίσκεψής του στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, οι Αλβανοί έψαξαν την τσάντα του και χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα το δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι που είχε ο Παναγιώτης Σαββίδης, ισχυριζόμενοι ότι θα έπρεπε να είχε ειδική άδεια, για να το έχει μαζί του. Αφού επικοινώνησαν με κεντρικές υπηρεσίες στα Τίρανα, του έκαναν ερωτήσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματά του για την δολοφονία Κατσίφα, δείχνοντας ότι είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αλβανοί είχαν κάνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες ότι υπάρχει μία λίστα με 60 ονόματα ανεπιθύμητων Ελλήνων στη χώρα, δίχως ωστόσο να δώσουν τη λίστα αυτή στη δημοσιότητα. Δίχως να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις, απαγόρευσαν στον δημοσιογράφο την είσοδο στη γειτονική χώρα, όπου επρόκειτο να μεταβεί για την κάλυψη του μνημόσυνου Κατσίφα.

Μεταξύ δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων προσώπων, απαγόρευση εισόδου υπάρχει και για απλούς πολίτες όπως αποκαλύπτεται μέσω του Facebook:

https://www.facebook.com/giorgia.bitakoub/posts/1777669932342042&width=500
Αύριο Σάββατο θα τελεστεί η επιμνημόσυνη δέηση για τον 35χρονο Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος έχασε τη ζωή του την 28η Οκτωβρίου στις Βουλιαράτες χτυπημένος από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

«Ελπίζουμε να μη συμβεί ότι συνέβη στην κηδεία. Ελπίζω να είναι ήρεμα τα πράγματα. Υπάρχει κλίμα φόβου και ανασφάλειας που πρέπει να σταματήσει. Ο αδερφός μου είναι ένας ήρωας. Ο αδερφός μου μπορούσε να φύγει αλλά έπεσε στο πεδίο της μάχης για να τονίσει με τη θυσία του ότι πρέπει να προσέξουμε την καταπιεσμένη Βόρεια Ήπειρο. Δεν άντεχε να ζει άλλο με αυτό το ζυγό, προτίμησε να πέσει για τη σημαία του όρθιος», δήλωσε στον ANT1 η αδερφή του Ερμιόνη Κατσίφα.

«Γιατί η ΡΕΝΕΑ δεν αντιδρά για τον βανδαλισμό του μνημείου του Σπύρου Μήλιου, γιατί κάποιοι παραμένουν ατιμώρητοι; Γιατί κάποιοι που καίνε τις σημαίες και σπάνε τα μνημεία δεν υπάρχουν κυρώσεις, ποινές; Τι κάνει η αλβανική αστυνομία για την υποκίνηση μίσους;

Πρέπει να προστατευτούν οι γονείς μου από την παρενόχληση της αλβανικής αστυνομίας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του αδερφού μου, έπρεπε ήδη να ξέρουμε. Συνεχίζουν να προσβάλουν τη μνήμη του αδερφού μου οι αλβανικές αρχές», πρόσθεσε η Ερμιόνη Κατσίφα τονίζοντας ότι «θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να δοθούν όλα τα στοιχεία για τη δολοφονία του αδερφού μου».

Όπως αποκαλύψαμε χθες, στάζουν μίσος οι Αλβανοί και ζητούν να χυθεί αίμα λέγοντας πως «πρέπει να συγκρουστούμε με τους Έλληνες στο Αργυρόκαστρο». Το θράσος των Αλβανών εθνικιστών δεν έχει όρια, ενώ σε κάθε περίπτωση ψάχνουν λόγο και τρόπο να καταπιέσουν και να βιαιοπραγήσουν κατά των Ελλήνων.

Ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα (γνωστός για τις ανθελληνικές και παραπλανητικές δηλώσεις του), μέσω ανακοίνωσης στο Facebook καλεί κάθε Αλβανό να βρίσκεται στις 8 Δεκεμβρίου στο Αργυρόκαστρο για να διαμαρτυρηθεί ενώπιον του ελληνικού προξενείου.

Η δραστηριότητα αυτή- όπως σημειώνεται- γίνεται για επτά δολοφονίες Αλβανών τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα (σημ. οι περισσότεροι ήταν κακοποιοί και ο τελευταίος 18χρονος στην Καβάλα δολοφονήθηκε από Αλβανό συμμαθητή του).

Ο Χότζα καλεί κάθε πολίτη να ενωθεί μαζί τους έχοντας τα εθνικά χρώματα, κόκκινο και μαύρο.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η συγκέντρωση των Αλβανών εθνικιστών «θα γίνει στην πλατεία του Αργυρόκαστρου ‘Τσερσίζ Τοπούλι’, την ίδια ημέρα που οι εξτρεμιστές (έτσι τους αποκαλεί), προειδοποίησαν ότι θα έρθουν για το μνημόσυνο των σαράντα ημερών από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες».

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα της Αλβανίας, όπως το « Φόρουμ των Παιδιών του Αργυρόκαστρου [Forumi '' Djemtë e Gjinokastrës ''], καλούνται οι Αλβανοί να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που έχει προγραμματισθεί αύριο, 8 Δεκεμβρίου, στο Αργυρόκαστρο, για τέσσερις Αλβανούς που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα πρόσφατα, κατά τη στιγμή που δεκάδες πολίτες από την Ελλάδα πρόκειται να έρθουν για το μνημόσυνο στους Βουλιαράτες του δολοφονηθέντος από την αλβανική αστυνομία, Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στο αναφερόμενο Φόρουμ αναφέρεται ότι το συλλαλητήριο γίνεται για να σταματήσουν τον ‘ελληνικό σοβινισμό’ που δραστηριοποιείται εδώ και έναν αιώνα...

Σύμφωνα, εξάλλου, με την ιστοσελίδα ‘shqiptarja’ «η δολοφονία Αλβανών στην Ελλάδα έχει γίνει ένα από τα θέματα που συζητούνται πρόσφατα στη χώρα μας, είναι επίσης γεγονός ότι μόνο στη διάρκεια ενός μήνα, χάθηκαν τέσσερις πολίτες Αλβανίας που ζούσαν στην Ελλάδα», γράφει το δημοσίευμα σε μια προσπάθεια να συμψηφίσει τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα με:

Τον (κακοποιό) Αλτίν Μουλάι που σκοτώθηκε από την ελληνική αστυνομία, τον Πετρίτ Ζίφλε από «μέλος της Χρυσής Αυγής», τον Μάριο Ισαάκ από μια σφαίρα στο στήθος (από τον Αλβανό συμμαθητή του στην Καβάλα) και έναν 35χρονο κατάδικο που βρέθηκε νεκρός στη φυλακή Τρικάλων, με αίτια θανάτου ακόμη άγνωστα, όπως σημειώνεται.

Προσθέτει ακόμη ότι έχουν ναυλωθεί πούλμαν από Τίρανα και αλλού με δωρεάν μεταφορά των ‘πατριωτών’ στο Αργυρόκαστρο (δεν αναφέρεται ποιος πληρώνει τα πούλμαν)

Η ιστοσελίδα του Αργυροκάστρου ‘Argiro Lajm’, αναφέρει ότι άνδρες της αλβανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν ήδη φθάσει στο Αργυρόκαστρο γιατί «στις 8 Δεκεμβρίου από ότι φημολογείται θα έρθουν εξτρεμιστές από την Ελλάδα για να πάνε στο μνημόσυνο στους Βουλιαράτες».

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ιστοσελίδα ‘Jug News’ που αναφέρει ότι στην Κακαβιά υπάρχουν ενισχυμένες δυνάμεις και «μέχρι στιγμής έχει έρθει ένα λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη και 3 από την Αθήνα», ενώ στις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ