Ελληνοτουρκικά

Στοιχεία-σοκ: Έτσι κατασκευάζει ο Ερντογάν τα φονικά όπλα - Οι Έλληνες αγοράζουν σωρηδόν αυτοκίνητα από την Τουρκία - Τους ενισχύουμε οικονομικά!

Στοιχεία που προκαλούν προβληματισμό έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πολλοί από εμάς που κατέχουμε αυτοκίνητα, ίσως δεν έχουμε καταλάβει και αυτό δικαιολογημένα σε έναν βαθμό, ότι πολλά από τα αμάξια που κυκλοφορούν στους δρόμους μας, έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία.

Πολυεθνικές εταιρείες έχουν κατακλύσει την γειτονική χώρα, λόγω κόστους κυρίως, καθώς μιλάμε για φθηνά εργατικά χέρια και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μία έκρηξη στη κατασκευή αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια.

Το έγκυρο site tourkikanea.gr, μας πληροφορεί για το πραγματικά συμβαίνει και πραγματικά οι αριθμοί λένε την μεγάλη αλήθεια.

Τα στοιχεία τα δημοσίευσε η Ένωση Διανομέων Αυτοκινήτων Τουρκίας (ODD) και όπως διακρίνουμε στην σχετική αναφορά που δημοσίευσαν κατά τον μήνα Νοέμβριο, είχαν μια μείωση 8,1 % στις πωλήσεις που έκαναν προς τις χώρες της Ευρώπης.

Υπήρξαν όμως και κάποιες χώρες στις οποίες οι Τούρκοι πέτυχαν αύξηση στα οχήματα που πουλάνε εκεί. Έτσι πρώτη στην ποσοστιαία αύξηση για τον μήνα Νοέμβριο στις πωλήσεις οχημάτων που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία, έρχεται η Λετονία με 17,2% και δεύτερη η Ελλάδα με ποσοστό 5,7%!

Δείτε εικόνα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αυτά τα χρήματα πάνε στα κρατικά ταμεία της Τουρκίας κατά ένα ποσοστό και από εκεί, τα λεφτά πάνε και στην κατασκευή φονικών όπλων, που έχουν στόχο να πλήξουν την χώρα μας.

Το ελικόπτερο Τ-129, το άρμα μάχης Αλτάι, ο πύραυλος ATMACA και τόσα άλλα οπλικά συστήματα χρειάζονται χρήματα και αυτά τα δίνουμε εμείς!

Ας μην λησμονούμε την δήλωση που είχε κάνει ο Μπουγιουκεκσί-Πρόεδρος του Συλλόγου Εξαγωγέων Τουρκίας όταν είπε πως «Κάθε δολάριο που κερδίζουμε είναι σαν να δίνουμε και μια σφαίρα στον ηρωικό τουρκικό στρατό».

Ιδού τα αυτοκίνητα MADE IN TURKEY

Toyota C-HR

Toyota Corolla

Toyota Verso

FIAT EGEA

Renault CLIO
Renault Μegane

Ford Transit, Courier, Custom και φορτηγά

Honda Civic Sedan

Hunday i10 και i20

Isuzu D-Max

MEΓΑΛΩΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ

Ενώ στην Ελλάδα εξελίσσεται λόγω μνημονίων μια δύσκολη κατάσταση των εξοπλιστικών προγραμμάτων των ενόπλων δυνάμεων, αντίθετα στην Τουρκία παρατηρείται μια χαρακτηριστική απογείωση. Είναι αδύνατη πλέον οπουδήποτε σύγκριση.

Σε εξοπλιστικό αναβρασμό βρίσκεται η Τουρκία. Έρχεται «καυτό” τρίμηνο με SOM, Bora και drones. Μήπως είναι ανησυχητικό αυτό;

Κατευθυνόμενοι πύραυλοι SOM, κατευθυνόμενα πυρομαχικά για οπλισμένα drones και τυφέκια μάχης είναι κάποια από τα προγράμματα που ανακοίνωσε μέσω του Twitter, ο επικεφαλής της SSM Ισμαήλ Ντεμίρ, πριν λίγες ημέρες, τα οποία θα παραδοθούν ή θα παραγγελθούν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τις επόμενες 100 ημέρες.

SOM

Πρόγραμμα πυραύλων αέρος εδάφους και θαλάσσης, δηλαδή πολλών χρήσεων της Tübitak, με 200 χιλιόμετρα βεληνεκές. Διαθέτει δυνατότητα δορυφορικού εντοπισμού του στόχου. Παράλληλα προχωρεί και το πρόγραμμα παραγωγής των ίδιων πυραύλων με βεληνεκές 500 χιλιόμετρα.

ROKETSAN της UMTAS

Σύστημα αντιαρματικών πυραύλων παραγωγής της UMTAS, για τα επιθετικά ελικόπτερα. Λειτουργεί μέρα νύχτα και σε όλες τις καιρικές συνθήκες Δυνατότητα απόκρυψης από στοχοποίηση.
Δυνατότητα ορισμού συγκριμένου σημείου πρόσκρουσης.

TI29 ATAK

Πρόγραμμα επιθετικών και εποπτικών ελικοπτέρων.

T -155 FIRTINA OBÜSÜ

Πρόγραμμα οβιδοβόλων παντός καιρού. Είναι το πρώτο σύστημα πυροβολικού που κατασκευάστηκε στην Τουρκία. Κατατάσσεται πρώτο σε αποτελεσματικότητα οπλικό σύστημα μετά τα μαχητικά F16. Αποτελεσματικό σε κατάσταση πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών, όπως καταιγίδες και θύελλες.

ALTAY -MİLLİ TANK

Πρόγραμμα αρμάτων μάχης Altay, «Ana Muharebe Milli Tankı».
Καινούργια Άρματα μάχης, Altay, τουρκικής παραγωγής. Η συμφωνία παραγωγής από τον γνωστό όμιλο Koç Grubu, υπογράφτηκε το 2007.

AKYA – MİLLİ TORPIDO

Πρόγραμμα τορπιλάκατων. Συμπαραγωγή με την συνεργασία της Νοτίου Κορέας, Συμβάλουν στον εξοπλισμό τους οι τουρκικές πολεμικές βιομηχανίες ROKETSAN και TÜBİTAK.

MİLGEM MİLLİ GEMİ

Πρόγραμμα πολεμικών πλοίων. Milgem Savaş Gemisi = Τα πρώτα Πολεμικά πλοία Milgem, τουρκικής παραγωγής. Ήδη οι υπερσύγχρονες φρεγάτες, TCG Heybeliada, TCG Büyükada, έχουν παραδοθεί στον τουρκικό στόλο ενώ συνεχίζεται η ναυπήγηση και άλλων στα ναυπηγεία του Burgazada.

ANKA- İNSANSİZ HAVA ARACI

Μη επανδρωμένα «ειδικά» αεροσκάφη κατασκοπείας.

ATMACA -MİLLİ GEMİSAVAR

Συστήματα πυραύλων για το πολεμικό ναυτικό.

ARMA -ZIRHLI MUHARABE ARACI

Τεθωρακισμένα οχήματα με την ονομασία Arma 8×8. Έχουν δυνατότητα κυκλοφορίας υπό καθεστώς καπνού και στο σκοτάδι.

COBRA -ZIRHLI TEKERLİKLİ ARA

Τεθωρακισμένα κυλιόμενα οχήματα, (ACV), παράγωγης της Otokar.

HÜRKÜŞ EĞİTİM UÇAĞI

Τα πρώτα εκπαιδευτικά αεροπλάνα.

KASIGRA TR -300 FÜZESİ

Σύστημα ρουκετών WS-1. δυνατότητα να φτάσει στα 100 χιλιόμετρα βεληνεκές

LEOPARD 214 TANKI MODERNİZASYONU

Εκσυγχρονισμός αρμάτων LEOPARD, τύπου 2A4, νέας γενιάς από την ASELSAN. Διαθέτουν όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, υδροηλεκτρικά, κλπ. Νέας γενιάς συστήματα έλεγχου.

ASELFLIR -300T

Από την Aselsan τελειοποιημένο σύστημα πλοήγησης, έρευνας, εξακρίβωσης στόχου.

KURTARMA GEMİLERİ

Πλοία Έρευνας και Διάσωσης.

LOJİSTİK DESTEK GEMİSİ

Πλοία ανεφοδιασμού του στόλου.

Και φυσικά πολλά άλλα, τα οποία είναι αδύναντον να αποτυπωθούν μόνο σε ένα άρθρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...