Εκκλησία

Στα χνάρια της Πανθρησκείας! Ο Ιησούς της Αραβίας που είναι πιο πολύ Ανατολίτης παρά Δυτικός

Την στενή σχέση του Ιησού Χριστού με όσα το Ισλάμ πρεσβεύει σε κοινωνικό επίπεδο καταδεικνύει ένα νέο βιβλίο χριστιανού (!) ιερέα που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ισχυρίζεται πως ο Ιησούς είχε περισσότερα κοινά με τον αραβικό ισλαμικό πολιτισμό παρά με το δυτικό. Το βιβλίο πρόκειται να δημοσιευθεί στα αραβικά.

“Ο Ιησούς της Αραβίας” γράφτηκε από τον αιδεσιμότατο Andy Thompson της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Αμπού Ντάμπι, και εξετάζει επίσης τις γέφυρες μεταξύ του Ισλάμ και του Χριστιανισμού.

Το βιβλίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα το 2014 και τώρα η αραβική έκδοση θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη, 20 μέρες μόλις πριν από τα Χριστούγεννα.

"Πολλές συνομιλίες μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών χάνονται στο δόγμα και δεν είναι πραγματικά χρήσιμες", δήλωσε ο κ. Thompson. "Θέλω να προωθήσω την εκπαίδευση μεταξύ των δύο κοινοτήτων μας, η οποία είναι διαφορετική από την προσηλυτισμό. Η εκπαίδευση μας βοηθά να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο σε μια συνάντηση με σεβασμό και αμοιβαία αποδοχή και μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνο αναγνωρίζοντας την κοινή μας κληρονομιά στον Ιησού", δήλωσε.

Η αραβική έκδοση χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο, εκτείνεται σε 200 σελίδες και μεταφράστηκε από μια αραβική ομάδα χριστιανών και μουσουλμανών.

Στο βιβλίο, ο κ. Thompson δείχνει πως ο Χριστός ήταν ουσιαστικά παιδί της Μέσης Ανατολής. Η σημασία της οικογένειας και της ευθύνης που φέρει ο μεγαλύτερος γιος είναι γνωστά στον αραβικό πολιτισμό και αντικατοπτρίζουν τη ζωή του Χριστού.

Κατά τη διάρκεια της σταύρωσης του, «εξακολουθεί να αποβάλλει το καθήκον του ως πρώτος γεννημένος γιος για να πει κάποιος πρέπει να φροντίζει τη μητέρα του», είπε.

Άλλα έθιμα και παραβολές της εποχής του Χριστού πριν από 2.000 χρόνια θα είναι αμέσως πιο αναγνωρίσιμα στους Άραβες απ 'ό, τι στους Δυτικούς. Για παράδειγμα, το να κάθεσαι στα δεξιά ενός σημαντικού ατόμου είναι ακόμα μια τεράστια τιμή σήμερα στον Κόλπο, κάτι για το οποίο ο Ιησούς μίλησε.

"Βλέπουμε αυτό στο Majlis όπου το πιο σημαντικό πρόσωπο κάθεται δεξιά. Όλα αυτά τα πολιτισμικά στοιχεία που γνωρίζουμε στη Βίβλο εξακολουθούν να διατηρούνται σήμερα στα εμιράτα ", δήλωσε ο αιδεσιμότατος.

Ο Σεΐχης Νανγιάν Μπιν Μουμπάρακ, υπουργός της κυβέρνησης, έγραψε την εισαγωγή στο βιβλίο όπου εξέφρασε την ελπίδα ότι η δημοσίευσή του μπορεί να προωθήσει τον διαθρησκειακό διάλογο.

"Ο Ιησούς της Αραβίας είναι μέρος αυτού του μηνύματος", δήλωσε ο κ. Thompson.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...