Κοινωνία

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον δάσκαλο της Βοιωτίας -Μοίραζε πορνογραφικό υλικό με παιδιά

Δάσκαλο, 41 ετών, κατηγορούμενο για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, συνέλαβε στη Βοιωτία η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο προληπτικών δράσεών της για την πάταξη πορνογραφίας ανηλίκων, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διενεργεί έρευνες με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος για τον εντοπισμό ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων, εντόπισε ηλεκτρονικά ίχνη στη Βοιωτία.

Μάλιστα, υπήρχε ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα λήψης και διαμοιρασμού αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διενήργησε έρευνα στην οικία του δασκάλου στην Βοιωτία, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητό μέσο αποθήκευσης (usbflashdrive).

Από την ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεθέντα πειστήρια βρέθηκαν πολλές φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς, από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Ιούνιο του 2018, με τη χρήση τουλάχιστον 17 διαφορετικών IP διευθύνσεων, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 279 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο 41χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...