Σκοπιανό

«Σκούζουν» οι Σκοπιανοί: «Εχθροί μας οι Βούλγαροι, προκλητικός ο Καρακατσάνοφ» - Δεν αστειεύονται στη Σόφια, ετοιμάζουν «έκπληξη» στα Σκόπια

Ο καλός θεός βοηθά ξανά την Ελλάδα λόγω πολιτικών συγκυριών στο εσωτερικό μας, όσον αφορά το αισχρό ξεπούλημα που επιχειρείται στην Μακεδονία μας. O Boύλγαρος ΥΠΑΜ έχει βάλει τους Σκοπιανούς στη θέση τους και δυστυχώς τον ζηλεύουμε, καθώς κανείς αξιωματούχος της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν απάντησε όπως θα έπρεπε στους Σκοπιανούς.  

Απλά θα πρέπει να θυμήσουμε το εξής, ο ΥΠΑΜ Καρακατσάνοφ, έχει δηλώσει και άλλα φοβερά και τρομερά πριν μερικούς μήνες για τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στα Βουνά της Θράκης και για το ύπουλο σχέδιο της Άγκυρας στην περιοχή.

Αρχικά σήμερα είχαμε την ανακοίνωση του  υπουργείου εξωτερικών της ΠΓΔΜ το οποίο  αντέδρασε «βίαια» θα λέγαμε στην προχθεσινή δήλωση του υπουργού της Βουλγαρίας Κράσιμιρ Καρακάτσανοφ, την οποία πρώτοι είχαμε αναφέραμε.

Στη Σόφια πλέον δεν αστειεύονται και είναι έτοιμοι να βάλουν στοπ στα σχέδια των Σκοπιανών, καθώς το βέτο είναι πιθανό πλέον στο ΝΑΤΟ.

Χθες, μάλιστα, ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ είχε ισοπεδώσει εκ νέου την προπαγάνδα των Σκοπιανών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

«Η δήλωση αυτή του Βούλγαρου ΥΠΑΜ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μια αντι-σκοπιανή δράση και τη δημιουργία ενός περιορισμένου αρνητικού κύκλου, που θα μας απομακρύνει και θα δημιουργήσει μια μεγάλη εχθρότητα παρά φιλία.

Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία φιλίας και εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε φιλίες, αλλά αυτή μας η προσπάθεια περιλαμβάνει την αμοιβαία κατανόηση, τον σεβασμό και το ενδιαφέρον για τα συμφέροντα των γειτόνων.

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα συνεχίσει τις σχέσεις της με δυναμική, και εποικοδομητική στάση  καλής γειτονίας στο πνεύμα της συμφωνίας που υπεγράφη με τη Βουλγαρία και τις ευρωπαϊκές αξίες που οδηγούν τις δύο χώρες», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της πΓΔΜ.

Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΥΠΑΜ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ

Ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ όμως με θητεία στις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες και γνώστης βαθιά των προβλημάτων στην περιοχή των Βαλκανίων μας, είχε κρούσει πριν αρκετούς μήνες ένα τεράστιο «κώδωνα κινδύνου» για τα «βουνά της Θράκης» και την παρουσία μουσουλμάνων «ανταρτών» με χορηγία Ερντογάν στην Ν.Βουλγαρία.

Στο άρθρο μας, είχαμε τότε αναφέρει ότι ¨η δεύτερη «προειδοποίηση» μας ήρθε από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος είχε μιλήσει  για προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης στη Βουλγαρία με στόχο τα γκέτο των Ρομά και των Βουλγάρων Μουσουλμάνων καθώς και για «αντάρτικο στα Βουνά της Ροδόπης»!

Σύμφωνα λοιπόν με τον Βούλγαρο ΥΠΑΜ, οι προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης συγκεντρώνονται σε εκείνη ακριβώς την περιοχή που γειτνιάζει με την Δυτική Θράκη  και είχε τονίσει με διπλωματικό τρόπο ότι όλες οι χώρες απειλούνται από τη ριζοσπαστικοποίηση (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος).

Οι Βούλγαροι μας προειδοποίησαν μέχρι τώρα  τρεις φορές για το τι έρχεται στην Δυτική Θράκη που γειτνιάζει με την νότια Βουλγαρία και ελπίζουμε κατ’ αρχήν οι ίδιοι οι Έλληνες μουσουλμάνοι να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Άγκυρας , αλλά το κυριότερο οι αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν οτιδήποτε «άσχημο» ετοιμάζει επιμελώς η Άγκυρα μαζί με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Ο Alex Alexiev, Βούλγαρος ιστορικός και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus,  είχε δηλώσει  ευθαρσώς για τα δεινά που μας αναμένουν.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του  ριζοσπαστικού ισλάμ”, τόνισε ο ίδιος .

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τουρκική προπαγάνδα  οδηγεί σε μια αυξανόμενη απόσταση από τη Δύση. Όσον αφορά τη νομοθεσία για τη θρησκεία στη Βουλγαρία και  πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση των μουσουλμάνων είναι τέτοια που όλα ελέγχονται από τους Τούρκους,  και τον μουφτή που είναι υπό την επίβλεψη ενός ξένου κράτους (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες). Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Αλεξέφ, λέγοντας ότι οι ιμάμηδες κηρύττουν αυτά που κηρύττουν χωρίς να τους ελέγχει κανένας.

«Πρέπει να γνωρίζουν οι Μουφτήδες τη βουλγαρική γλώσσα και εμείς να γνωρίζουμε ποια εκπαίδευση και από ποιους έχουν λάβει », δήλωσε οργισμένος ο ίδιος.

Ο Αλέξιεφ πρόσθεσε ότι στην Τουρκία υπάρχουν 1.3 εκατομμύρια μαθητές που εκπαιδεύονται εντατικά για να κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν προετοιμάζει σταδιακά τον ισλαμικό «στρατό του”, θέτοντας σοβαρή απειλή για τη κοσμική κοινωνία και τους γείτονές της.

Πρόκειται για την τρίτη «προειδοποίηση» που μας έρχεται από την Βουλγαρία.

Την πρώτη την είχε κάνει ο πρώην επικεφαλής των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών Goran  Simeonov, σε άρθρο του στην βουλγαρική ειδησεογραφική πύλη Pan.bg, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδιωκόμενα τουρκικά επεκτατικά σχέδια.

Οφείλουμε λοιπόν ως Έλληνες να είμαστε σε εγρήγορση για όλα αυτά τα ύπουλα σχέδια που λαμβάνουν χώρα,  ενώ η Ελλάδα  «απασχολείται» με τα επιδόματα και τις πιθανές εκλογές όντας η χώρα σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο.

Η ιστορία μας διδάσκει πάντα αυτό που θα πρέπει να αποφύγουμε ως λαός για  αυτό οφείλουμε να αντιδράσουμε αφού ουσιαστικά  γνωρίζουμε πολύ καλά   όλες τις λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...