Βόρεια Ήπειρος

Σκηνικό αλά Βουλιαράτες από τα Τίρανα: «Αντιαλβανική φιγούρα ο Λιώλης, πρέπει να προστατευτούμε» - Διαδήλωση κατά Ελλήνων στο Αργυρόκαστρο

Με πλαστογράφηση της Ιστορίας και ψευδείς ισχυρισμούς απαντούν τα Τίρανα στο χθεσινό βανδαλισμό μνημείου στη Βόρειο Ήπειρο. Στέλεχος του αλβανικού καθεστώτος υποστηρίζει πως οι Αλβανοί κινδυνεύουν από τους Έλληνες και δεν καταδικάζει σε καμία περίπτωση τις ανθελληνικές πράξεις των εθνικιστών.

Με πάθος αλλοιώνει την ιστορία και χαρακτηρίζει τον Λιώλη αντιαλβανική φιγούρα και ισχυρίζεται πως οι Αλβανοί στην Ελλάδα ζουν υπό διακρίσεις, την στιγμή που το ίδιο το αλβανικό καθεστώς καταπιέζει και δολοφονεί τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Ταυτόχρονα, διαμαρτυρία κατά των Ελλήνων οργανών οι Αλβανοί εθνικιστές στο Αργυρόκαστρο, δημιουργώντας ένα κλίμα που θυμίζει Βουλιαράτες και το οποίο ενδέχεται να κλιμακωθεί με άγνωστες διαστάσεις.

Είναι γεγονός πως οι επιχειρήσεις κατά των Ελλήνων που λαμβάνουν χώρα τόσα χρόνια, ανβαθμίστηκαν κατακόρυφα με τη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, και είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν πρόκειται να τις διακόψουν στο άμεσο μέλλον.

Είναι χρέος της ελληνικής κυβέρνησης να παρέμβει και στηρίξει τα δικαιώματα των ομογενών και να προχωρήσει σε σύσταση σχεδίων προστασίας από εθνικιστικό αλβανικό καθεστώς.

Η δολοφονία ενός Αλβανού στην Κέρκυρα και η ζημιά στο μνημείο του διοικητή θέματος της Βορείου Ηπείρου, Θύμιου Λιώλη στη Φοινίκη, ήταν το επίκεντρο της εκπομπής «45 minuta» του δημοσιογράφου Ντενίς Μίνγκα στην Report Tv, όπου καλεσμένος ήταν ο επικεφαλής των Αρχείων του Κράτους, Αρντίτ Μπίντο.

Ο Μπίντο δήλωσε ότι ο «Έλληνας ήρωας» ήταν μια αντι-αλβανική φιγούρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Θύμιος Λιώλης ήταν μέρος των συμμοριών που έκαψαν το «Μπόρς» και σφαγίασαν και απέλασαν χιλιάδες Αλβανούς από την τσαμουριά.

«Είναι μια ελληνική εθνικιστική φιγούρα. Αν η δραστηριότητά του είχε επικεντρωθεί μόνο στην απελευθέρωση της ελληνικής Μακεδονίας από τους Βούλγαρους εισβολείς, όπως λένε, δεν θα μας ένοιαζε.

Αλλά έχει λάβει μέρος στο κάψιμο των χωριών της περιοχής με ομάδες του Ζέρβα στη τσαμουριά.

Είναι μια αντι-αλβανική φιγούρα. Η προτομή του δημιουργήθηκε πριν από 7 χρόνια. Η προτομή του αυτή αυξάνει τις πράξεις του. Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία δεν είναι αντι-αλβανική μειονότητα, αλλά ενσωματώνεται στην κοινωνία μας.

Στους Αγίους Σαράντα, όπου έχω σπίτι των γονιών μου το όνομα της οδού είναι Θεμιστοκλή Μπαχίμα, ο οποίος υπήρξε βουλευτής στη Βουλή των Ελλήνων μετά την κατάληψη της νότιας Αλβανίας από τον ελληνικό στρατό, ενώ ο αδελφός του, Βασίλης Μπαχίμας ήταν μέλος και εκπρόσωπος της αλβανικής μειονότητας στο Κοινοβούλιο μας.

Για τον πρώτο υπάρχει μια προτομή, ενώ για τον δεύτερο δεν μιλάει κανείς. Το όνομα του δρόμου βρίσκεται στο Δήμο των Αγίων Σαράντα. Πρόκειται για μια καλά χρηματοδοτούμενη ελληνική μειονότητα που καταφέρνει να περνάει πράγματα κάτω από τη μύτη των αλβανικών αρχών για να κάνει αυτά τα σκανδαλώδη πράγματα.

Φτιάχνει μνημεία, οι δρόμοι ονομάζονται κάτω από τα ρουθούνια των αλβανικών αρχών, δημιουργούν νεκροταφεία. Πρόκειται για ένα παιχνίδι της Ελλάδας κατά της Αλβανίας στο έδαφος της Αλβανίας.

Στην περίπτωσή μας υπάρχει σοβαρή έλλειψη λειτουργίας των κρατικών εργαλείων. Φτιάχνουν μια προτομή στη Φοινίκη αλλά δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια προτομή στην Ηγουμενίτσα ή τους Φιλιάτες ή να έχουν όνομα οδού στην περιοχή της τσαμουριάς από μια προσωπικότητά μας.

Επομένως, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, όπου ολόκληρο το παιχνίδι παίζεται εντός της αλβανικής επικράτειας."

Επίσης, ο Μπίντο στην εκπομπή έκανε το ερώτημα εάν η προτομή του Θύμιου Λιώλη τοποθετήθηκε νόμιμα το 2011 και εάν θα πρέπει να αφαιρεθεί τελείως. Αλλά, την απάντηση σε αυτό, πρόσθεσε θα πρέπει να τη δώσει ο αρμόδιος φορέας στο νομό του Αυλώνα, αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Πρέπει να δούμε αν το μνημείο είναι παράνομο ή όχι. Επειδή υπήρξε ένα διχαστικό άτομο υπέρ της ελληνικής μειονότητας αλλά κατά των Αλβανών», είπε.

Όσον αφορά για τη δολοφονία του Αλβανού στην Κέρκυρα ο Μπίντο έριξε τις ευθύνες σε ένα ριζοσπαστικοποιημένο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η Χρυσή Αυγή και τόνισε ότι οι αλβανικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τους Αλβανούς στην Ελλάδα.

«Οι Αλβανοί στην Ελλάδα ζουν υπό διακρίσεις. Πρέπει να δημιουργηθούν στοιχεία ασφαλείας», τόνισε, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

https://www.youtube.com/watch?v=rDRyCa9LgPo

Διαδήλωση στο Αργυρόκαστρο «κατά του ελληνικού εθνικισμού»

Στην πλατεία «Τσερσίζ Τοπούλι» του Αργυρόκαστρου διοργανώνεται συλλαλητήριο από όλη την Εθνική Αλβανία, κατά του ελληνικού εθνικισμού.

Οι Αληθινοί Πατριώτες χωρίς κομματική υποστήριξη θα διαδηλώσουν στις 8 Δεκεμβρίου ώρα 11:00. Το σύνθημα του συλλαλητηρίου είναι «να σώσουμε την Αλβανία».

«Θα είμαστε εκεί, έλα και εσύ αν αγαπάς την Αλβανία και τη νεολαία χωρίς κομματική υποστήριξη», γράφει ή έκκληση αυτής της πρωτοβουλίας.

Με λίγα λόγια, οι Αλβανοί εθνικιστές έχουν πατήσει φουλ γκάζι για την υλοποίηση των αλυτρωτικών και εθνικιστικών βλέψεων που βασίζονται σε ψευδή και πλαστογραφημένη ιστορία, σε βάρος της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...