Οικονομία

Σε υψηλά επίπεδα η τιμή του χρυσού: Οι γεωπολιτικές εντάσεις τον εκτόξευσαν στα ύψη

Οι γεωπολιτικές αναταραχές έφεραν στα ύψη την τιμή του χρυσού.

Οι αυξημένες πολιτικές/γεωπολιτικές εντάσεις και το πρόσφατο sell off στις αγορές οδηγούν τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια.

Αυξημένη είναι για μια ακόμη φορά η ζήτηση των επενδυτών για τον χρυσό, γεγονός που οδηγεί την τιμή του πολύτιμου μετάλλου σε νέα υψηλά 6 μηνών.

Όπως είθισται, οι αυξημένες πολιτικές/γεωπολιτικές εντάσεις και το πρόσφατο sell off στις αγορές οδηγούν τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια.

«Η τελευταία κίνηση στον χρυσό πρέπει να αποτελεί μία έντονη υπενθύμιση στους επενδυτές ότι ο χρυσός σε οποιαδήποτε μορφή είναι ένα ουσιαστικό μέρος οποιασδήποτε μακροπρόθεσμης στρατηγικής επένδυσης, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχει αποδείξει το βάρος του όταν οι αγορές γίνουν ταραγμένες», σχολιάζει ο Stephen Innes της επενδυτικής εταιρείας OANDA.

Αυτή την ώρα το συμβόλαιο Φεβρουαρίου καταγράφει άνοδο 0,30% στα 1,275 δολ η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,69% στα 14,92 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου 2019 ενισχύεται κατά +0,99% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 797,20 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...