Κίνα

Σε πολεμική ετοιμότητα ο Κινεζικός Στρατός κάνει ασκήσεις και δεν «μασάει» από το κρύο (εικόνες)

Σε πολεμική ετοιμότητα βρίσκεται ο Κινεζικός Στρατός, ο οποίος πέρα από το εξοπλιστικό "ξεφάντωμα" έχει μπει δυναμικά και στον χορό των στρατιωτικών γυμνασίων μεγάλης έντασης και μάλιστα φροντίζει να το κοινοποιεί στο διεθνές κοινό.

Σχεδόν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις της Κίνας και ιδιαίτερα όσες βρίσκονται στα σύνορα, συμμετέχουν από τα τέλη Νοεμβρίου σε εντατικές ασκήσεις που έχουν ως σκοπό τον εγκλιματισμό των στελεχών και του υλικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού σε καταστάσεις χειμερινού πολέμου.

Η εκπαίδευση των Κινεζικών Δυνάμεων, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης, έχουν ως σκοπό να φέρουν τα στελέχη και το υλικό του Στρατού στα όρια το με στόχο την ενίσχυση της ακρίβειας και της θέλησης τους.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ασκήσεις στην ύπαιθρο, ασκήσεις βολών σε ορεινές περιοχές και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Στις παραμεθόριες περιοχές της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης περιφέρειας Xinjiang Uyghur της Βορειοδυτικής Κίνας και της αυτόνομης περιοχής του Θιβέτ της Νοτιοδυτικής Κίνας, ο χειμώνας διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και πολύ χιόνι.

Τα τελευταία χρόνια, τα στρατεύματα του Κινεζικού Στρατού που σταθμεύουν σε αυτές τις περιοχές έχουν μελετήσει τις τακτικές για τη επικράτηση σε πολεμικές δραστηριότητες σε κρύα υψίπεδα και ξεκίνησαν την εκπαίδευση τους για να ενισχύσουν τις ικανότητες μάχης των στρατιωτών και τις ικανότητες των όπλων τους.

Τον περασμένο χειμώνα, ο Στρατός της Κίνας εξέδωσε, μάλιστα, και ένα ειδικό εγχειρίδιο για τις χειμερινές ασκήσεις, συνοψίζοντας τις βέλτιστες πρακτικές και την απόδοση των όπλων σε διαφορετικά ακραία επιχειρησιακά περιβάλλοντα, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα του Στρατού.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τις ασκήσεις των Κινέζων στρατιωτών:

Πηγή:onalert.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης