Κύπρος

Σε απόγνωση οι Τούρκοι: Mετά τo «χαστούκι» στη Συρία, εκδιώκονται και από την κυπριακή ΑΟΖ - Ρωσική NOTAM για ασκήσεις γύρω από την Κύπρο

Κοσμογονικές αλλαγές στο «τρίγωνο της Μεσογείου» με την Ρωσία να αλλάζει τροπάρι κατά των Τούρκων και των Ισραηλινών, όντας κυρίαρχη στην συριακή επικράτεια.

Ενόψει εξελίξεων, ρωσικό πολεμικό πλοίο υποκλοπών πέρασε τον Βόσπορο και εισήλθε στο Αιγαίο με κατεύθυνση την Συρία.

https://twitter.com/YorukIsik/status/1078580130786828288

Η Ρωσία μόνη κυρίαρχος δύναμη στην Συρία αποφάσισε να παίξει διαφορετικά σε σχέση με την Τουρκία που την έχει στο «περίμενε» για την στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη.

Σήμερα είχαμε την έκδοση ΝΟΤΑΜ για ρωσικές ασκήσεις γύρω από την Κύπρο σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο στην οποία το παιχνίδι των κοιτασμάτων καλά κρατεί.

Η Ρωσική NOTAM αφορά προειδοποιήσεις πλοήγησης αεροσκαφών που ισχύουν γύρω από την Κύπρο για την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018.

https://twitter.com/CivMilAir/status/1078430861727543296

Οι πληροφορίες αναφέρουν ασκήσεις ρωσικών μονάδων επιφανείας με την εκτόξευση πυραύλων στα ανοικτά των ακτών της Συρίας και σε απόσταση 66.000 ποδών.

Οι Ρώσοι έχουν βάλει στο στόχαστρο το Ισραήλ το οποίο μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ θέλει να εξουδετερώσει τους Ιρανούς που κυριαρχούν στην συριακή επικράτεια και αυτός είναι λόγος ακόμα και για μελλοντική ένοπλη σύγκρουση.

Την ίδια στιγμή οι συριακές σημαίες κυματίζουν στην Ιεράπολη (Μανμπίζ) ενώ Ρώσοι κομάντος και επίλεκτες συριακές δυνάμεις εισέρχονται στην πόλη σε μια ένδειξη αλλαγής στάσης του Κρεμλίνου έναντι των τουρκικών σχεδίων.

Όσο για τους Σύρους Κούρδους αυτοί έχουν ήδη εφοδιαστεί με βαρύ οπλισμό, σύμφωνα με βίντεο που περιλαμβάνει άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και άλλο οπλισμό που ερμηνεύεται από ειδικούς ως είσοδο των τουρκικών δυνάμεων, σε πιθανή προέλαση τους όμως, στο «λάκκο με τους Κούρδους».

https://youtu.be/AzGRHDE5S5U?t=433

Η Άγκυρα βλέποντας ότι χάνει το παιχνίδι στην Συρία έχει στρέψει την προσοχή της σε Αιγαίο (Καστελόριζο) και Κύπρο και προκαλεί συνεχώς.

Τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιούν μπαράζ παραβιάσεων πάνω από ελληνικά νησιά ενώ έχουμε συνεχείς προκλητικές δηλώσεις από Τούρκους αξιωματούχους.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» κινείται προκλητικά, βάσει συντεταγμένων που δηλώθηκαν, σχηματίζοντας ένα τεράστιο «τόξο» που ξεκινά από το Κάβο Γκρέκο της Κύπρου, διέρχεται ανοικτά της Λεμεσού, συνεχίζει νότια του Καστελόριζου, περνά ανατολικά της Τήλου και καταλήγει νότια της Χίου.

Σκοπός η πλήρη απονομιμοποίηση Ελλάδος-Κύπρου και η πρόκληση τυχόν επεισοδίου με απροσδιόριστες συνέπειες.

Η Άγκυρα εκδίδει δικές της NAVTEX προσπαθώντας να αμφισβητήσει την ελληνική αρμοδιότητα καθώς και αυτή της Κύπρου σε περιοχές που αμφισβητούνται συγχρόνως και κυριαρχικά δικαιώματα των δυο χωρών.

Στόχος των νέο-οθωμανών τόσο η υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, ενώ προσβλέπουν και στην κυπριακή ΑΟΖ και ειδικά στο νότιο κομμάτι.

Η Κύπρος εξέδωσε δική της NAVTEX (451/18) με την οποία δηλώνει ότι η τουρκική NAVTEX για επιστημονικές έρευνες του TCG CESME αναφέρεται σε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη επιχείρηση εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Δημοκρατίας της Κύπρου και επισημαίνεται ότι αυτή η ενέργεια συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και αποτελεί ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Δημοκρατίας της Κύπρου, μεταδίδει ο "Φιλελεύθερος".

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η τουρκική πολιτική ηγεσία προφανώς θα ρίξει το βάρος των παράλογων απαιτήσεων της στο Αιγαίο και την Κύπρο με την προοπτική να «υφαρπάξει» κάτι από την τεράστια πίτα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Για να γίνει εφικτό όμως κάτι τέτοιο οι Τούρκοι πρέπει να προκαλέσουν πολεμικό επεισόδιο με σκοπό να καθίσουν στο τραπέζι την ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά.

Οι δηλώσεις όμως του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Αποστολάκη, περί «κατεδάφισης» βραχονησίδας που θα ανέβουν τουρκικές δυνάμεις, τους προκάλεσε οργή και πανικό λόγω των προθέσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Αν επιχειρήσουν κάτι ανάλογο κάπου στο Αιγαίο, όπως πιθανόν σχεδιάζουν, και τους εξουδετερώσουμε, τότε θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά εκεί στο σαράι του σουλτάνου, γι' αυτό και θέλουν να κινηθούν στα… σίγουρα, όπως στην Κύπρο το 1974.

Τώρα όμως η γενικότερη κατάσταση δεν είναι υπέρ τους σε καμία περίπτωση.

https://twitter.com/CivMilAir/status/1078430861727543296

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ