Πατριαρχεία

Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: Δημιουργία Πατριαρχικής Εξαρχίας με πρωταγωνιστή τη Δυτική Ευρώπη

Μια νέα κίνηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σημειώθηκε. Δημιουργείται Πατριαρχική Εξαρχία που θα περιλαμβάνει ενορίες από τη Δυτική Ευρώπη με βασικούς πρωταγωνιστές τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Αυστρία).

Πατριαρχική Εξαρχία που θα περιλαμβάνει ενορίες από τη Δυτική Ευρώπη (κυρίως της Γερμανία, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Αυστρίας) δημιουργεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τη δημιουργία της Πατριαρχικής Εξαρχίας από τις ενορίες της στη Δυτική Ευρώπη αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία οργάνωσε την Πατριαρχική Εξαρχία με τις ενορίες που είχε στο εξωτερικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η Εξαρχία θα περιλαμβάνει κυρίως ενορίες στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Αυστρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...